Thursday, 3 May 2012

MASTERCHEF! Oh nOoOo..

Assalamualaikum...
hari ni kul 1 baru aq breakfast,oh nooo..sekarang,papew aq nak makan,sendiri tanggung la..dah xde orang nak masak untuk aq,kemas bilik,rumah aq,semuanya lah..aq rasa myb kebaikan jgk kot aq kena duk kat KL..myb parents aq nak suh aq berdikari ckit..tiap2 hari,aq sorang je ada kat rumah,abang n kakak ipar aq kerja,kul 6 baru balik.dalam peti ais,penuh ngn makanan segera,ikan,daging,sotong,udang n so on..isy,selama ni aq memang x pandai nak masak semua tu,setakat goreng2 cmtu pandai la.ni,aq nak makan,aq kena masak sendiri.so,dengan perasaan rajin tersangat2,aq search lam internet..hui,aq masak simple2 dah la wei,mulut aq je nak makan..kakak aq cakap,xnak masak,g je la beli kat kedai tepi apartmen ni..malas plk aq nak kuar,puas mkn kt kedai,x sesedap aq masak..hahaha..aq pkai je benda yang ada dlm peti ais tu..ok la ckit2,tapi x perfect cam my mom masak selalu..
so,pagi tadi,nekad nak wak mee gorang..stakat yang aq ingat,ni second time aq goreng mee..first time masa aq buat ngn q.tin nak bwk untuk jamuan kat hostel..sebelum ni aq masak pun,juz tolong2 cmtu je mak aq..hihihihi..hari ni,resepi aq sendiri beb..
haaaaa,sedap ke x,no komen..yang penting,aq rasa sedap..hakhakhakhak..aq campak je bahan2 yang basic.janji nampak la cm mee ckit..lepas ni,prepare nak masak ketam masak lemak..waaaaaa,jadi ke tak,haha.wait n c...mane tau,nanti time kat U,kena cari rumah sewa,kena masak jgk..yaaaa,kot2 dapat masuk 'masterchef'..hahahaha,gile kuat berangan..k2,mengarut jer..in conclusion,betul jgk,penting untuk kita tau ckit2 cara nak masak ni,espesially gugurlz..oh yeah!
owrite,habis sal tu,cehh,saje je tu,intro sebelum aq nak cerita yang lain..hahaha..semalam kauselor aq call aq,cgu nomi..she ask me to skor at least 3.80 and above from first exam until final exam..so,i had a chance to fly to overseas and insyaAllah,will get scholar..Oh yeah,teacher,u really make me strong dear..mon,dad,i will fullfill your dreams..i'll be a good daughter like u want,n to be a surgeon one day..i know,its hard for me,but,im sure,i can get it,juz need your prayers,your support,along my journey..Melborne,wait 4 me,i'll go there 2,3 years later...insyaAllah..
x lme dh nk start study blik..ada kan g matrik,diploma,form6 n asasi..a level?myb akan ada..so,wak kawan2 aq,kawan sekolah,kawan sefb,kawan seblog,or yang ada kene mngena ngn aq,good luck wk kowg semua..mana2 pun kita belajar,yang penting,usaha...lau pergi mana2 pun,usaha xde,xde maknenye lh semua tu..so,sama2 kita berjuang,kita dah nak sampai kemuncaknya kan,dulu upsr,pmr,spm n sekarang,tunggu masa nak grad plk...waaaaa,excited gile nie..

4 comments:

Syafiqah Azmi said...

betul-betul

Syafiqah Azmi said...

betul-betul

zati AHMAD said...

bole masak untuk saye ^^

MiSz ChOkI2 said...

Syafiqah:thats right dear!hahaha
Zati:ohohohoho,orite..dtg rmh sy kt kemaman..hahaha