Sunday, 23 December 2012

Rindu Kawan..:)

Assalamualaikum...
lgi x sampai sebulan woooo nak hbs cuti sem..kahkahkah,hhepy2..sebab dh rindu gler2 nak bljr..adusshh,rindu bdq2 fisio doe..kawan2 aq pun mesti rindu aku sangat2 kan kan kan??hahaha.lama aku x update blog,sebab kadang2 je aku buka..oh yeah,sekarang aq dah ada twitter bro..ahax,lps ni blh la tweet2 k..mmg lambat la aq ni..alaa,kat rumah ni je aq rjin nk on9,lau kt U,jgn harap sgt ad masa mcm ni...rindu kawan2 lama...kawan masa sekolah..kalaw ada yang baca post ni,aq nak kowg tau,walaupun sekarang kita dah x msg mcm slalu,tapi aq still ingat kenangan dengan kowg semua..aq sayang kowg semua sampai bila..hari tau aq bke album,tgk gambar2 giler kita time sekolah..rindu..nanti aku kahwin semua kena datang eh..ahax..insyaAllah,cepat atau lambat,aku akan jemput kowg semua..sje je ayat nak bagi suspen...tp sekarang,kita belajar dlu ye..make it first..insyaAllah..
p/s:jom la follow twitter..hahaha..@miszladolce

Saturday, 15 December 2012

KAMI KAWAN?MUSUH?Errrrr


Assalamualaikum….:)
Ramai orang persoalkan tentang kita..ececeh,ye ke tak ni..hahaha..tapi siyes,sampai member2 lama pun tanye,aq dah jumpe someone special ke..huahaha..nak gelak golek2 aku..oh yeah aku dan Amin Nasrin hanya kawan!!!biar aku explain one by one,step by step kenape korang ingat aq n dia ada something special..
First mula2 aku kenal dye,dalam kelas..dia duk depan aku.Ya Allah,perangai sebijik sama macam kawan lama aku kat sekolah,Iqbal..nak jadikan cerita plk,iqbal ni kawan baik aku..insyaAllah sahabat sampai syurga sebab aku sayang dia sangat2 sebagai kawan..perangai Amin ingatkan aku kat iqbal.Amin suka kacau aku kalau aku tertidur dalam kelas,dia suka buat loyar buruk,dia ceria,sampai semua classmates aku suka dia.dia selalu teman aku sana sini.
Yang paling syok,dialah kawan,dialah musuh.dia tahan sabar ngan perangai giler aku..oh yeah,sebab dia la aku dapat gelaran nenek..sebab???dia cakap aku nyanyuk!!!huahaha..n aq panggil dia keeling n dia panggil aku bapuk!jahat kan mulut budak ni.aku selesa kawan ngan dia sebab dia ni jenis yang tak berkira sangat..dalam sesetengah hal la..kalau kuar hang out ngan dia,confirm dia akan bayar semua..makan,movie,game n so on…hohohoho…ni sayang ni..wekkkkkkkk..tapi agak2 la der,ada jugak time aku treat dia balik next time….hohoho,cool kan kami???
Bila aku dengan dia,sikit pun aku tak cover.cakap tang gi jer…kejap2 tumbuk kang,sepak kang,sekeh kang,free kick kang,pang kang..wkakakaka dia pun sama..bengong lah kita ni..haha.dia dah banyak cerita kat aku pasal family dia,sepupu dia.saudara mara dia.semua la pasal dia..semua masalah kteorang share sama2..hari tu nak final exam,study sama2,discuss sama2..
Sekarang cuti sem,lama gilerr beb kita tak jumpa.rindu r nak gaduh..bongoks,tu la yang dia biasa cakap kat aku.sabar je la weh..setakat ni,aku dan dia hanya kawan,kawan baik,kawan susah n senang,kawan suka n duka,kawan nak ajak gaduk,kawan nak ajak masuk gusti..hahahaha…ngot!setakat ni siapa pasangan aku,aku tak jumpa lagi guys..insyaAllah,doa kalian,kalau dah memang dia jodoh aku,insyaAllah,tak ke mana..yang penting,semoga perhubungan kita berkekalan,dunia dan akhirat…

Friday, 2 November 2012

KAWAB BAIK..:p

Kadangkala kita akan terfikir sesuatu.
 Mengapa kita tidak bercinta dengan kawan yang sangat mengenali kita?
Mengapa kita tidak bersama dengan kawan yang kenal luar dan dalam kita?
 Mengapa kita tidak boleh menyayangi kawan itu lebih dari sepatutnya?
 Mengapa kita tidak pernah melihat dia lebih daripada sekadar kawan biasa?
 Kadangkala kita terfikir bila suatu benda terjadi.
Mengapa bukan kawan baik itu yang kita sayangi?
 Mengapa bukan kawan baik itu yang kita cintai?
Mengapa bukan kawan baik itu yang kita kasihi?
Mengapa bukan kawan baik itu, sedangkan dia lebih memahami? 
Dan itu semua hanya akan tinggal sebagai persoalan yang tiada jawapan paling kukuh kerana kita akan sering tertanya-tanya benda yang sama setiap kali kita menghadap jalan buntu dalam perhubungan sedia ada. Setiap kali kita lihat hubungan cinta kita terumbang ambing tanpa paksi yang kukuh yang dibina, kita akan berpatah balik pada persahabatan yang setia. Kita melihat bahawa hubungan persahabatan itu lebih kukuh berbanding percintaan, walaupun kita sering terlupa, percintaan kita bermula dengan hubungan persahabatan, cuma si dia itu yang mungkin ditakdirkan untuk bersama kita, dan bukan kawan baik yang setia.

Monday, 22 October 2012

HEPY ENDING..

Assalamualaikum..
lets create our happy ending...oh yeah!aq nak happy ending 2012 ni ..final lagi sebulan..OSCE lagi seminggu.lepas rye trus final..mummy ckp xyh balik xpe..stdy untuk final.tp x bleh ma..kena balik.esok dapat result untuk test2..physiology,insyaAllah,boleh skor..Anatomy????byk kot kena baca n baca..harap2 result gempak.hari tu wk video untuk project mandarin.simple gile kot video tu..tp hnye tu yg mmpu..
kadang2 rasa fed up baca byk kli,ttp x igt..tapi bile teringat parents kt rmh..semangat kena ada..aku kuat sebab dyeorg support aq..aq ada kawan baik kt perak,nama Amin..dye gile!weh lau kau baca post ni,syez aq ckp,aq benci kau la giler!!!kau jahat kot ngn aq...pak cik,keling,gemuk,hitam.ambk la hang!eh2,aq belajar ckp kedah wei kt cni...hihhihi..tp ganu ttp aq syg!k byeb..jmpe esok.dalam kelas...

Sunday, 21 October 2012

RINDU BLOG AKU!

Assalamualaikum...
sebulan aq x post pasal aq...busy???ada la sikit2..sekarang musim test n exam...24 ni aq balek kemaman,dan malam sabtu terpaksa balik ipoh!aq nak balik malam ahad,tp syg,tiket bas dh habis...sedih kot balik awl...ok,lupakn..aq nak cerita yang lain la..
post ni aq khas untuk si dia yang bernama sahabat...ehem2..ok2..
jujur,saya pun suke awak.saya sayang awk.tapi,sayang saya kt awk tak lebih dari sayang seorang kawan baik.saya percayakan awak.saya tahu awak baik.saya tau awak ambil berat sal saya.saya rindu awak kalau x jumpa awak lama2.tapi,betul,hanya kawan.sebab tu masa awak msg sy,tanya,boleh tak nak jadi pasangan hidup saya,saya xtau nak jawab apa.saya cakap awal gila..hahaha..sory..last2 saya ckp x boleh..saya xde perasaan pun sekarang ni..n saya cakap postpone dulu kn..saya lebih selesa kawan..n kalaw betul awak syez,suh parents datang rmah saya.syez,saya tak tipu..oopps,bukan sekarang la bro,tunggu 2 tahun lagi..insyaAllah,kalau dah tertulis awak jodoh saya,saya terima.sekarang kita cuma best frenz..sebab tiap kali saya lepak ngn awk,saya akan rindu kawan2 sklh saya..perangai awak sorg je sama macam kawan laki mse sklh..sebab tu sy sayang awk..hehehe..n last,awk sorg je boleh layan perangai gila saya.terima kasih sabar ngn sy slame ni...
lagi sebulan final exam..lepas tu cut sem..Alhamdulillah.sem 1 hampir tamat..doakan aku dapat jawab soalan2 dengan jayanya..xixie!

Sunday, 16 September 2012

SUKA,DUKA & GELAK TAWA

Assalamualaikum...
mungkin ni post last aku sebelum aq cuti panjang dari online..cuti aq ada 7 hari lgi..aq nak ciapkan semua assingment n nota2 aku..aku nak review balik anatomy n fisiology sebab byk bnde yg aq tak faham..banyak cerita aku nak share,tapi tersangatlah complicated.susah aku nak explain..ceriya sal kuliah,kelas,kawan,lawan,suka,duka,gelak,tawa..macam2..
aku ada kawan baik lelaki,tapi aku dgn dia tak lebih pn,sekadar kawan.syez..wlaun kowg igt kteorg ada papew,tapi sbnrnye kami cuma kawan.
Aku ada kawan baik,sebelum masuk U lagi aq knl dy dlm fb..girl.tapi skrg???aq xtau apa salah aku.dia pandang aq,jeling.masam muka..aku xnak ambk tau pn,tapi aq rasa serba slh.mcm aq ad wk slh bsr..tapi aq x tau hal yg sbnr.tu aq sedih.
Hepy sebab wlaupn aq jauh dgn bff aq,tapi kwn aq kat cni smua sporting2!dyeorg smua sygkn aq..ececeh,prasan kot..hohoho..tp syez,smua gile2 mcm aq..wlaupn gile2 dyeorg tak setanding dgn kwn2 aku kat ceneh.aq syg kowg smua.
lepas ni,aku nak fokus untuk test 2..sehari lps hari raya haji..adusshhh..dah la marks untuk test lebih tinggi daripada final exam..insyaAllah,boleh..to all my dera friends,result matrik bru kuar kan yg exam sebelum rye ni..dont be sad dear..peluang masih ada.kuatkan semangat.kita boleh.
GOOD LUCK!!!

OH MY MID SEM!

Assalamualaikum...
2 bulan sepi tanpa berita...sunyi.sepi..sedar tak sedar aq dah habis exam mid sem...20% akan msuk dlm final exam..adushh..first time kot exam fisio,rasa nak............sabar je la..syez,nk ckp x stdy,tiap2 mlm kot aq stdy...tp tbe mse nk jwb,otak aq jd blurr...yg dpt aq tfsirkn,aq tkut nk tgk rsmt fisiologi..then Anatomy..ni sbjrk syok gle kot bagi aq...syez la..wlaupun stdy marangkak2,tp aq suke sbjek ni...Alhamdulillah,exam anatomy aq jwb dgn tenang...harap2 result aq memuaskan...Amin...
sekarang aq cuti mid sem...hepy gle ni,seminggu kt rmh..hohohoho..tp ble trigtkn assingmnt yg tgh tggu aq,senyuman mle hilang..hahaha...aq blek kemaman dgn bas,5 org bdq fisio,sorg bdq radio..naik bas yg sme...best wei..amin n muiz duk seat dpn aq..sdp aq kcw dyeorg tdr..kahkahkah..sory muiz.dlm bas tu,syez aq xleh nk tdr..sempit kot..x slese...amin pn sme..so org len tdr,aq chit chat ngn amin kjp....adoii..bosan..sofea pn tdr...kul 2.30 pagi,smpai la terminal kntn..
cuti ni aq nka siap byk krje..tp futsal ttp kne main cmne cbuk pn..hahaha..k la..6t aq update lgi len kli..syez skrg aq dh bz gle...oh yeah,stakat ni,stdy aq beres je wlaupn kdng2 nak 6gs je..kawan pn ok wlaupn kdng2 rse nk 6gs je ats sbb2 trtntu..cuti smnggu cmfirm rndu awk2 smua...salam sayang...:P

Wednesday, 22 August 2012

STUDENT'S LIFE~

Assalamualaikum..
lme gle aq x update blog..syez lame!org sibuk update sal raya raya dan raya..tapi kali ni aq nak post sal study study n study...hak3...
oh yeah,skrg tak sama dgn dulu.dlu tiap2 hari boleh update,sekarang???sorry to say!kerja hari2 bertimbung.can u imagine,like gunung everest!hahaha,hiperbola je lebih..tiap2 hari aku kena tidur lewat.sebab nak ciapkan assingment2 n nota2 yg x ciap..syez aq ckp,sejak sebulan ni,purata masa tidur aq hanya 4 JAM sahaja..aq tidur paling awal kul 2,plg lewat kul 3.30 pagi..bangun kul 6.30..n mule r dalam kelas mata pejam celik pejam x celik2 sebab tertidur..hahaha..aq pernah alami situasi ini..
subjek yang paling mencabar minda aq of course la ANATOMY n FISIOLOGY...for your information,anatomy  is structure,fisiology is function..ok,yg ni je yg aq igt..haha..bagi aq sbjek ni mmg kne full attention dlm kelas..benda ni lah yang aku kena lukis,paling parah setiap apa yang ada dlm badan ni,aku kena tau..aiyyaa,sbr je la..




Setiap hari,mesti kne berdiri kat depan,explain balik apa yang lect ajar..fuuhh,seram wei...full in english make me so scary..hahaha...kteorg hanya ada 5 minit untuk ingat satu tajuk,pastu nama kena panggil...ha,then pandai2 la nak hidup..tapi,Alhamdulillah,stakat ni aq dapat topic yang senang..oh yeah..naik cuti ni ada test anatomy n mandarin..
Assngment aq banyak gile x sentuh lagi..aku harap lepas ni aku lebih tabah..syez,sebulan ni aq lemah sgt2...kdng2 nak nangis igt kat parents...tapi bila aq fikir balik,aq study jauh2,kena igt harapan semua org kat bahu aku..insyaAllah.aq  buat yg terbaik...
ok,chow lu beb...6t lau aku ada masa,aq update lgi..salam syawal walaupun dah lepas 1 syawal..doakan kejayaan kita bersama..wk kawan2 sama umur ngn aku,belajar rajin2 tau..insyaAllah,lau ada peluang,degree 6t kte fly same2 yew..haxhax...

Monday, 30 July 2012

AMIN ooo AMIN

Assalamualaikum...
ni dah masuk minggu ke 3 aq di rcmp..hepy?mungkin..tapi aku rindukan suasana Ramadhan bersama fmly trsyg..
dan aq ada kenal sorg ni,mcm dah rapat dgn dia...Amin..dlm kls,dia duk depan aku..tp,dy byk ckp la n mulut dye jahat gile lau dgn aku..suke kutuk aku..tapi,aq x kisah.n setiap kali aq dgn dia,aq akn rindukan kwn lelaki aq,espesially apih,iqbal,awie,farid n zeri.sebab perangai amin sme mcm dyeorg..suke kacaw hdp aku.xleh tgk aq senang......Amin ooo Amin..nice to meet u bro!
then,lect aku..lect aq ada yg dri india,subjek anatomy n fisiology..syez aq tkut,kdng2 aq x fhm lect explain sal ape..totally in english lor..hahaha..n td bru hbs kls mandarin..syok weh,tp syg mse ptg tu aq ngntuk gile..mata kuyu..aq dgr lect kt dpn tu ckp,owg yg mke mngntuk akn nmpk hodoh..hahaha..jht kn lect ni..tp aq wtlex je..cover la ckit..
ok la..sory dear,aku x blh nk update byk2 skrg ni..assigmnt aq tgh menunggu,kwn2 aq duk pggil dh tu ajk wk stdy grup..hahaha..k,u all take care k..semoga ramadhan kali ini membawa byk keberkatan..InsyaAllah..

Friday, 27 July 2012

AQ PENGSAN???

Assalamualaikum..
lmenye x update blog..syez,sibuk gle skrg ni..dah start belajar..Ya Allah,rupanye x semudah yg ku sangka..tolonglah permudahkan segalanya.eh2,semalam kn,kampus perubatan kena buat chek up yg hiv/aids,n hepatitis..so,kami smua ni kne la ambk darah..aq wtlex jer sebab aq bkn seorg yg mabuk darah ke,takut jarum ke ape..hahaha..smpai turn aq,kne cucuk,x sakit pn..cume lps tu baru rse skit..n tgn aku smpai skrg x hilang lgi kesan lebam..syez,x tipu..pstu dh ciap aq tggu kwn aq 2 org lagi..tibe,5 mnit pstu,aq rse len mcm jer..rse cam samar2,pening..tiba2 aq jatuh..then,aq kwn2 aq n doctor tolong angkat aq letat ats krusi..hahaha..aq sedar tp aq x sedar..fhm?hahaha...aq rse nk muntah..aq berpeluh,aq pucat..tu suare2 dktor la..then,dy suh aq berbuke..aq trpkse la..dy bg mkn gula,pstu kwn aq g beli air milo..part ni malu..ada bdq laki dlm 8 org..hahaha..hrp2 dy x cam muke aq..syez,aq sndri xtau cmne blh pengsan..first time r ni sepanjang hidup aq pernah terjadi..myb sebab aq x bangun sahur kot,aq mkn cuma time berbuke tu je..
mlm tu,kakaq,abg long,mak,ayah,adik..semua col aq tanya keadaan aku..hahaha..terharunya..bersyukur sgt2.tapi,kesian plk kat parents aq risay semacam je..rlex2,owg xde papew la...
pengajarannya,kna la bangun sahur..jgn skip mkn..kne rajin2 minum susu..ha,ni mak aq pesan tau..insyaAllah mak..esk2 lau rjin,owg bangun sahur yew..tapi sedih,xdapat sahur n berbuke dgn family..:(
tau tak,tiket aq nak blik tganu dah habis..sob sob sob..aq trpkse blik KL dlu bru blek tganu..dah la sehari sblum rye!sedih gle ni..
k la,aq nak stdy..doakan aku ye...Salam Ramadhan...:)

Friday, 20 July 2012

3 DAYS,2 NIGHTS AT PANGKOR ISLAND

Assalamualaikum..
ok,aku bagitau awal2,entry ni sepenuhnya tentang orientasi pelajar unikl rcmp,bagi sesi julai 2012..
untuk pengetahuan semua,minggu induksi telah berlangsung selama 3 hari di dewan kampus,manakala minggu silaturrahim diadakan di pulau pangkor selama 3 hari 2 malam..jadi,aku nak cerita  semua suka duka aku sepanjang berlangsungnya program tersebut.
first day,kul 7.00 am,bertolak ke main kampus dan kul 8.30 a.m naik bas dan terus ke jeti lumut.pagi ni,kebanyakan student pergi dengan perut kosong termasuk aku sebab kami dimaklumkan akan berhenti di hentian sri iskandar tapi disebabkan ada masalah teknikal,terbaksa dibatalkan.sampai di jeti,kami ambk tiket dan naik feri.dalam pukul 12.00,sampai di pulau pangkor.kami diberi taklimat,dan kemudian masuk ke chalet masing2.bersihkan diri,solat berjemaah bersama2 di dewan,kul 3.00 mulalah sesi ice breking.then,kami dibahagikan kepada 30 kumpulan dan aku grup yang ke 25..
aktiviti pertama kami ialah TEAM FORMATION,kami dibekalkan dengan kertas majung,marker pen,batang kayu dan kain.kami diminta mencipta hanya satu words n then buat satu ayat n then lukis simbol berdasarkan perkataan yang kita pilih n lastly,lukis di bendera dan kertas tersebut.Alhamdulillah,grup aku pilih satu perkataan,iaitu SPIRIT..kemudian kami presentkan hasil kerja kami di hadapan lebih 400 mahasiswa sepenuhnya dalam bahasa inggeris..yup,sangat menguji pemikiran aku dan syukur,semuanya berjalan dengan jayanya.
then,aktiviti ke2 kami ialah LIGHTING CANDLE yang diadakan pada malamnya.kami diberi sebatang lilin yang menyala n 3 batang mancis.lilin itu ibaratkan nyawa kami dan batang mancis itu seperti top4 untuk menghidupkan nyawa yang telah mati.sangat mencabar dan syez aku cakap,teamwork sangat penting.kita kena lindung lilin dri terpadan n jgk dari ditiup oleh para fasi yang bertugas.n lau nak tau,buku rahim,ahli grup aku terbakar sebab terkena lilin semasa nak lindung dari terpadam.ok,itulah dipanggil kerjasama.tapi,sangat2 best..seriously!
dan pada pukul 1.00 pagi,bermulah sesi SULUHAN BUDI..Walaupun aku mengantuk gila tahap ni,tapi hati dan minda aku masih terbuka untuk mendengar dan menghayati.aku tersentuh,sangat tersentuh.sekeras2  aku,masih ada lembutnya.para lectures dan fasi2 berkongsi pengalaman hidup yang aku kira sangat menyentuh hati semua yang mendengar..alrite,sesi ni berakhir pada jam 2.30 dan pukul 3.00 pagi kami dibenarkan masuk tidur.
p/s:nanti aku update balik yew..aku nak tidur jap..syez penat coz baru je sampai hostel..:P

Sunday, 15 July 2012

FIRST DAY ORIENTATION..:)

OHSEM!one words that bring a lot of meaning..sangat ohsem orientasi hari ni..fasi2 yang sangat kacak bergaya,cun bergaya..kahkahkah..
okay,hari first ni,aq bangun paling awal lewat!kul 6.30..sebab pe aq cakap paling lawat,aku kuar nak g bilik air,tengok ada la student yang memang aku rasa bagus gile a,dah gerap tunggu bas..weh,awal gile kot..kahkahkah..aku?wtlex jer..kul 7.30 aq tunggu bas kat luar..tau kul berapa bas datang ambk kteorg,10.00!!!Cun kan?aiiyyyaa,2 jam lebih wei..jadi,first day yang mengecewakan..
tapi,masuk je dewan,disambut seperti orang vip..oh yeah,aku jer,orang lain tak..k,perasan..fasi sporting gile,lawak habis!yang paling aku tertarik,fasi lelaki,dari fakulti perubatan student tahun ke 2 mbbs..gaya dia bercakap kat depan,perghh,buat semua orang rasa bangga..eh,semua ke..aku je kot..kahkahkah..tapi,syez..dy memang ada ciri2 future doktor la..respect him..kalau boleh,kalau boleh,aku nak g usha fasi ni..syez..weh,sabar ler..bkn aku nak tackle dy pun,aq just nak tanya or minta support la ckit dari student mbbs..ye lh kan,buat kawan..tu tujuan aku..papew pun,esok masih ada..harap dapat jumpa student mbbs yang lain..
pasal hostel plk,k,bilik air dye,tgh syok,air slow giler,lama2,terus ckit pun x kuar air..cmne kowg rasa?cmtu jgk la aku rasa,,hahahaha..ok,habis part ni..
tadi lunck dekat greentown mall,food court..aq teringin makan kfc flamming crunch..tapi syg,dalam tu xde lor..sob sob sob..sabar ye,6t kita cari kat lain..
alrite guys,esok aq story plk yew..Salam..

Saturday, 14 July 2012

REGISTERATION DAY,RCMP..:)

Assalamualaikum..
Alhamdulillah,bertolk dari KL kul 4.30 a.m dan sampai di ipoh kul 8.30 a.m..mesti ayah aq penat drive lama2..akhirnya sampai jgk aku kat perak..terus sampai RCMP,aq g daftar..ramai giler orang beb..fuhh,nasib baik sistem dye teratur..lps dftr,ada taklimat ringkas..eh,tak ringkas,3 jam jer..entah ape dye cakap kat depan..aq duk bosan kat belakang ni..lepas ciap,terus gerak gi hostel sri murni..jauh jgk,dalam 15 minit..ada banyak bulatan..hahaha..oke,aq x ingat jalan..lepas ciap cheked-in dorm,bilik aq just 2 orang jer..ok la..6t aq update gambar..xde masa lagi nak ambk2 gmbr..hohoho
next,part ni x boleh tahan..family aq semua dah nak gerak..balik rumah..aq wtlex jer..tapi,abang aq tu jahat gile..dy ckp aq nak nangis la,tu la..macam2..last2,xdapat aku tahan..xpeduli org nak cakap ape..sob sob sob..niu first time aku jauh gile ngn keluarga..ni yang aq sedih..:(..tapi,mak,ayah..akaq janji,akaq pergi lama2,kaq akan bagi sbuah kenangan yg amat manis wk mak n ayah..insyaAllah...
masuk dorm,mulalah sesi kemas mengemas..oh yeah,roomate aq budak kajang..aiiyya,berbelit lidah aku nak cakap KL..aq cakap ganu,cmfirm ternganga mulut dy..hahahaha..
ok la,esk aq start orientasi..esk aq cerita lagi yew...alrite,Assalamualaikum..:)

Thursday, 12 July 2012

KUATLAH SAYANG..:(

Assalamualaikum..
Alhamdulillah,petang tadi selamat sampai di KL..dan petang esok,akan bertolok ke Perak..
situasi hari terakhirku sebelum keluar dari rumah...kemas bilik sekemas yg boleh.susun buku adik2 atas rak.kemas dapur,basuh pinggan.kemas rumah,lap kipas,lap tingkap.basuh moto yang biasa aku naik sana sini.aku buat semua ni sebab aku nak biar aku tinggalkan rumah,semuanya dalam keadaan baik.biarlah tu jadi kenangan aku sebelum pergi perak.tapi,sayang,pagi tu aku tak sempat tolong mak aku masak nasi minyak..aq sibuk sangat kemas barang2 aku nak bwk.sorry mom..
then,semua orang dah tunggu aku dalam kereta..aq sorg je masih dalam rumah.aq perhati sekeliling aku..dari dalam rumah sampai luar rumah..sedih jgk sampai ada air mata air..tak tau kenapa.tapi ni first time aku akan berjauh dgn family..x boleh nak balik selalu..aku akan rindukan semuanya.aq harap perjuangan aku berjaya.
aku doakan sepanjang ketiadaan aku,ibu dan bapaku sentiasa sihat walafiat,diberi rezeki yang secukupnya dan sentiasa berada di bawah keredhaanNya..Amin..
Mak,Ayah,doakan kejayaan anakmu di sana..Salam sayang..

LAST DAY WITH FRENZ..:(

Assalamualaikum...
actually,malam ni layan lagu sedih ckit yew...:(
malam td,kuar ngn member2,lepak kedai makan..kecoh kedai tu boleh kt kteorg smua..kahkahkah...katanya,yanie kan nak g jauh,jom la lepak malam ni.last dah nak jumpa..sedihnya melalui hari perpisahan ni,bangganya ada kawan macam kowg semua!lepak2 kat kedai makan,aku blanje la kowg semua..hahaha,nak g jauh kan...pastu masuk sekolah jap,hantar udin ngn zery kat hostel.dyeorg ckp,sebelum aku pergi,nak tinggal la kenangan manis untuk aku..last2,kena baling ngn tepung!u know,bukan tepung gandum,tapi tepung jagung!!!Werkk,susah gle nak hilang budak weh..sabar je la..habis tudung,baju,seluar n skali ngn moto aku mandi tepung..
terus cancel plan nak lepak kat astaka..eeiiii,mmg sengal la awk2 ni..balik rumah sorg diri naik moto,takut giler beb sebab ira xnak balik lgi,nak lepak astaka dlu..aq terpaksa balik sebab semua baju n seluar aku dah mandi tepung..jatuh standart weh..kahkahkah..balik2,tengah2 malam,kena basuh moto!!!aq x basuh sangat pun,sembur kuat2,hilang la tu..kahkahkah...
ok,esok aku fly to KL..hari sabtu aq fly to perak..so,org2 perak,sambutlah kedatanganku..huahahaha..aq tetap sayang TERENGGANU!!!oke,doakan perjalanan kami semua selamat pergi dan balik.Amin..
jom layan lagu doa perpisahan..sebak,sedih..macam2 perasaan ada..:(

Saturday, 7 July 2012

MY SWEET 18..AWESOME!7/7/94

Assalamualaikum...
hari ni,tanggal 7/7/2012..genaplah umur aku 18 tahun.cantikkan tarikh tu.aku nak kongsikan cerita aku sepanjang tarikh 7/7..nak tau ke tak nak,nak citer jgk..ahakz..
7/7/2009,tahun ni aku tinggal di asrama.malamnya aku dianiaya oleh 2 kumpulan yang sangat licik!first,aku dikenakan masa study malam kat dalam kelas 3KRK.aq masih ingat,iqbal sebagai watak utama yang menangis betul2 sebab nak kenakan aku!pelakon tambahan yang lain,of cos budak2 kelas aku dan kelas lain yang aq rapat dengan dyeorg.smpai aq sendiri gelabah dibuatnya.syez,aq x boleh tengok dy nangis sebab kesalahn aku.akhirnya,terkena jgk aq..BANG BANG BOMM!
pada 7/7/2010,aku berada di tingkatan 4.aq jgk menjadi mangsa mereka semua.masa kelas bio,aq pelik.dari pagi,sampai tengah hari,asal mirah langsung tak tegur aq!dah la dye bff aq,sepatutnya dy wish besday aq..nak nangis aq bile susi bgtau yang mirah ada terada dengan aku.aq pnye gelabah,mintak maaf,apa salah aku kat dye..tp,dye wk dert jer..syez,aq pentingkan perasaan kawan aku,kalau aq buat salah,memang aku akan rasa bersalah!last,dalam kelas bio jgk dyeorg suprisekan aku!aq malu gler,dengan mata yang merah gile2,berair,sampai cgu hasan duk sindir2 aku..hahaha..aq terkena dyeorg punya BANG BANG BOMM!
Pada 7/7/2011,tahun ni aku tinggak di asrama jgk..malam tu,aq ada latihan speech choir..balik tu,terus q.tin ajak aku gi surau.dia cakap ada masalah bsr n ada something yang aq perlu tau..bila aq tanya,dia slow2 je jawab.then,dye suh aq pejam mata.aq yang langsung tak terfikir,pejam je lah mata ni.dia suh aku jalan2..pusing2.sampai naik pening aku dibuatnya..then,dy bwk aq kat satu tempat.dye cakap,kawan aku xcident masa ponteng asrama tadi.weh,syez,aq nangis!sebab aq dah larang dia ni kuar,tapi tatap dia degil..aq nangis semahunya..last2,aq bke mata,aq tengok sekarang aku kat depan asrama,dekat pondok menunggu.ada kek,ada pizza,ada air..aq terharu gile..kek tu azri beli kat aq..pizza tu bff2 aq yang beli,air tu dyeorg jgk beli..syez,lagi lah aq nangis.aq x pernah pun impikan parti sebegini,walaupun simple,tapi aq tetap bangga ada kawan macam dyeorg..habis makan2,mulalah aksi baling membaling!habis tudung,baju aku dengan kek!hahaha..masuk bilik,kena mandi tgh2 malam,kena basuh pinggang mangkuk!nasib2..
pada 7/7/2012..malam tu aq nangis.sebab dari pukul 12 am sampai 12.10 am hanya awie sorg je yang first wish bday aq..tepat2 kul 12 dye wish..lps tu barula ada mber2 lain yg wish..aq tertunggu msg dari bff aq yang 4 org lagi..mula2 mirah,pastu nisah,susi,ira..aq ingat dyorg dah x ingat bday aq..nisah lambat wish..tbe2 dy col,aq angkat ngn suara serak2,dya nyanyi lgu hepy bufday dgn roomates dye...aq nangis lagi,terharu,sebak..tak dapat aku nak bayangkan cmne..kemudian barulah ada member2 lain yang wish besday aq..thankz syg..aq x kisah kowg nak wish pukul berapa pun,asal kowg dah ingat besday aq,ad dah hepy gler dh..petang tadi,kuar g bandar ngn moto ramai2..makan kfc!sambut besday la konon..hahaha..thankz guyz..syg kowg..then,aq drop kt secret recipe kjp..beli kek untuk sambut ngn family plk..hepy sgt2..
cuma,aq nak selitkan di sini,brday tahun ni sangat2 berbeza berbanding tahun2 lepas..tapi aq tetap bersyukur masih dipanjangkan umur..
oke la..sambung dengan entri seterusnya..ucapan sempena besday gurl ye..haha..xlarat nak tulis panjang2..hehehe..n setiap kenangan bufday aq,ada gambar2..6t aq upload ye,boleh la kowg tengok sendiri bertapa aq rasa dihargai dan disayangi..okey,kita jumpa di entry yang lain..salam sayang,salam ceria..

Friday, 6 July 2012

segmen : header free by syifa

Assalamualaikum.

jom join ramai2 segmen dari Adik Syifa yew..hehehe..tarikh tamat pada 9 julai 2012..4 hari je ni tau..
jadi,ni maklumat2 yang dikehendaki...
Ayat di header:story about a teenage girl
warna tulisan:pink & purple
link doodle:http://2.bp.blogspot.com/-xfxl1r0o_L0/T_axtUzFOZI/AAAAAAAAA70/UHjMlj0IGoE/s320/fat.png
link blog:http://realitihidupsaya.blogspot.com/
sticker tambahan:tiada
jenis font:font A
ok,thats all dear..peace..:P
p/s:doakan segala urusanku dipermudahkan dan berjalan dengan lancar..

KEBAHAGIAAN UNTUK ESOK...:)DOAKAN

Assalamualaikum...
bila duduk sorang2,aku selalu teringatkan benda yang dah lepas.ada suka,ada duka..tadi buka FB,sedih kot baca.ada la member ni,dah nak fly ke us...sama umur je ngn aku.macam2 dia ctew..aq jeles giler tengok spe2 yang dapat g overseas..tapi,pada masa yang sama,aq tumpang gembira ada jgk member2 aq dapat g overseas...congrats dear..
aq berharap sangat dapat fly sama2 dengan yang lain.tapi aq x boleh.Ya Allah,aku menyesal dengan kealpaanku.tapi aq bersyukur masih dikurniakan peluang berbanding yang tiada.mungkin sedikit kesilapanku,telah mengajarku seribu makna.mungkin juga dengan kegagalan semalam,aq lebih bersemangat,mungkin dengan kegagalan semalam juga membuatku lebih matang.
aq tak ingin toleh ke belakang,tapi sesekali aq dihimpit dengan kekecewaan semalam.
aq dah nekad.kesilapan semalam,jadikan pengajaran.mungkin,aq x dapat nak fly buat masa ni,tapi aq akan pastikan degree aku kat sana.insyaAllah..doa-doakan yew..bukan aku terlalu taksub dengan dunia luar,tapi itulah yang menjadi salah satu pendorong untuk aku belajar dengan lebih gigih.berusaha untuk menjadi yang terbaik antara yang terbaik.bersaing dengan orang yang lebih pandai dari kita kadang-kala lebih mencabar.doakan aku agar aku dapat sambung medic di negara luar.doakan agar aku dapat capai cita2 yang ku tanam selama ini.doakan segala urusanku berjalan dengan lancar.dan doakan agar aku menjadi anak yang solehah..Amin..
Bukan bermakna aku terlalu terkejar2 dengan negara luar,cuma jika diberi peluang dan kesempatan,akan ku gunakan sebaik mungkin.berada di negara sendiri jauh bezanya dengan negara luar.aq selalu baca blog abang2 n kakaq2 yang sedang belajar kat overseas,dan aku rasa pengalaman pasti jauh berbeza.aq berdoa agar peluang itu masih ada buatku walaupun bukan sekarang.mungkin tahun2 hadapan..insyaAllah..
aq pernah jatuh,aq pun pernah tersungkur.aq jgk dah pernah kecewakan harapan ibu dan ayah,cikgu2..semua tu kisah duka aku,tapi pembakar semangat aku.guyz,doakan aku yew,semoha aq dapat merasai kebahagiaan yang tak pernah aq rasa sebelum ni.semoga aku dapat bahagiakan parents aq.aq tau,orang tua kita xnak pun benda lain,cukuplah tengok anak yang mereka didik selama ni menjadi insan yang berjaya dunia dan akhirat..insyaAllah..

Tuesday, 3 July 2012

SOMETIME I MISS U BRO...:(

Assalamualaikum..
lagi 2 minggu aku nak fly..bal,aq nak sangat2 jumpa kau..syez,aq rindu kau sngat2 bro..4 bulan tak jumpa kau,aq rindu..bila kau hantar msg cakap rindu aku,rindu kenangan2 hostel kita,terharu giler aq kau pun rindu aku.nak nangis weh lau aq pergi tak sempat nak jumpa kau.
kau tau tak,aq pernah terasa dengan kau sebab kau x layan aku.uhukhuk..syez,aku pernah terfikir nak jauhkan diri aku dari kau dan biarkan kau bebas dengan ehem2..tapi tak boleh.kalau aq tak layan kau,mesti budaq kelas akan tanya kenapa?gaduh ke?kahkahkah..
bro,aq rindu kau la.lama giler x tengok muke kau,x gaduh ngan kau.aq rindu kenangan kita.x caye la plk,dah besar kan kita.masing2 dah ada haluan.nak nangis tinggalkan zaman sekolah!adik2,lau kowg masih sekolah,belajar rajin2 tau.nanti boleh masuk U sama2 ngn partner kowg..hahaha..sweet kan?so,good luck ye smua..ingat tau,belajar rajin2,masuk U pun sama2...hehehe
Iqbal,aq kenal dia 5 tahun lebih.aq sayang dia macam aku sayang abang 2 aku..sebab dia cool,walaupun kadang2 dia pernah marah aku.syez,aq pernah gaduh ngn dia smpai seminggu kteorg x tegur..hahaha..aku sedih bile dia x datang sekolah,sakit ke apa.ada la tahun lepas,aq x dtg sklh 3 hari sebab demam.tup tup,masuk kelas,aq dapat tau yang dia nak tukar kelas!sedih kot sebab dia x bgtau aq papew pn..aq sedih la lepas ni dah xde la kawan nak men bola sama2..haha..
aku akn hepy bila kau ingat besday aku..kau wish pun  xpe la asal kau ingat.aq hepy ble kau share something dengan aku.aku rasa mcm boleh dipercayai..n aq bahagia bila kau panggil aq dengan nama aku sendiri!bukan dengan nama2 yang kau slalu panggil tu..nampak sweet gtu..hahaha
papew pn beb,aq doakan kau berjaya dunia dan akhirat..semoga persahabatn kita kekal buat selamanya.akhir kata,aq sayang kau bro walaupun kadang2 aq benci kau.syez,aq sayang kau..

Monday, 2 July 2012

MY LIFE..:p

Assalamualaikum...
first of all,its about anatomy..pray for me to understand this chapter easily..and also physiology and behavior science!!!i had to review all about it for my first year..hahaha,cool kan?sangat2 cool..wtlex..Actually bukan chapter ni jer,ada la dalam 9 subjek lagi,but i think this is a few of killer subject that can kill me if i just take it easy..kahkahkah..normal kan belajar BIO n kowang akan rasa bahagia,bahagia kalau kowg enjoy dengan subjek ni..Trust me..:)
10 hari lagi nak tinggalkan terengganu..syez,xnak!!!selama ni aku ingat perak dekat..ok,salah 100%!8 jam!hahaha,cun tak???dah nampak kat sini aku dah x boleh nak balik rumah 2 minggu skali macam aku buat masa form 5..sebulan skali?tu pun nasib baik..aq akan rindukan suasana kat sini.haha..dah2..b strong!kan dah pandai berdikari..eh2,tadi ada mamat ni cakap aku fikir tak matang!syez,terasa gile weh..orang cakap aku x matang..say no!u dont know,so shut up..ok,tq..
3 bulan aku kat KL mengajar aku banyak perkara.aku yang dulu malas gile nak masak2,tapi kt KL aq kena masak,kalau tak..lapar.ye,aq dah pandai masak..hahaha,give me five dear!chill bro!semua kerja aku buat sendiri,rumah tu macam rumah aku walaupun kenyataannya tu rumah abang aku dan isterinya..hahaha..
and now,always remember all about you..just take care of yourself and be a good boy yeah...i hope,everything will be fine one day..
p/s:doakan semua urusanku berjalan dengan lancar ye..:P..salam sayang..

IN THE END...:P

Assalamualaikum...
bila girls cakap sal bola..macam2 ada,tapi sejujurnya aku tak suka bila dia tak tau pasal bola,tapi buat2 tau ...sebab baru2 ni kita dah ada salah seorang girl ni,duk post kat wall tntg game spain vs portugal dan akhirnya disebabkan kurang pengetahuan tentang apa yang dia post,masak la kena serang dengan warga2 facebook,tak kira laki ke perempuan.tak percaya?kalau kowg ikut perkembangan semasa,mesti ada yang tau..bayangan friends dri x sampai 1K,naik mendadak sampai 4699 dalam masa 4 hari..gempak kan?hahaha..ok,xnak mention nama sape2,lau kowg tau,diam2 sudah la yew..hehehe..ok,abaikan tentang ni..
semalam,mesti rumah kowg gempak kan?mesti kedai mamak riuh kan?mesti dataran2 kat daerah kowg meriah kan?hanya kerana euro dan euro..4 tahun sekali..mungkin ramai yang layan bola ni tak kira umur..hahaha


Debat antara italy vs Spain..syez,x sangka aq spain boleh menang,lagi2 dengan pesta gol 4-0..ikut rekod,memang lebih pada itali..tapi,aq xnak ulas panjang2,tapi yang penting sekarang ni,sangat2 puas hati spain menang..pengubat kecewa aq bila tengok england tewas penalti dengan itali..aiiyyaa..maknanya,habis euro,so lepsa ni aq x perlu lah nak stay up malam depan tv,lepas ni stay up malam2 depan buku la plk yew..hahaha..papew pun,buat member2 aku semua,chaiyok2!cerita euro kita dah habis..espesially wak susi,Apih dan Iqbal..sayang kowg weh!aq x tau kat U nanti,dapat ke tak kawan yang sama gile cam kowg semua..at least,aq dapat jadikan euro 2012 kenangan aq di kemaman sebelum aq merantau di perak.sekian..:)

Sunday, 1 July 2012

"Segmen : Up Followers Bulan June-Julai"

Assalamualaikum..
Ha,segmen ni Sis Nabila Medan yang anjurkan..so,jom ramai2 kita join..tertarik sangat2 tau segmen ni sebab tarikh tutupnya 7/7 n pada tarikh tu jgkla hari lahir saya..hihihihhi...peace sekli..:P

Thursday, 28 June 2012

BUAT RAKAN SEPERJUANGAN

Assalamualaikum..
orang berilmu akan dipandang tinggi.orang berilmu akan diangkat martabatnya.selagi muda,selagi terdaya,selagi mampu,belajar dan terus belajar.10 tahun akan datang,lebih ramai orang cerdik pandai,maka kita akan disisihkan..dengan sijil spm,siapa kita hari esok?
aku bukanlah seorang motivator,tapi ayat2 ini lah yang sering aku ungkapkan buat rakan2.hati aku sedih dan kecewa bila ada di antara mereka yang dah tak nak sambung belajar lepas spm.dengan alasan,result spm teruk.
Aku teringat zaman sekolah,kita sama2 tanam cita2,nak jadi tu,jadi ni..tapi sekarang?xkan lah nak berhenti setengah jalan.aq yang terkilan sebab rakan2 yang dulu sama2 dengan aku dalam spm,kini dah xnak belajar.mana cita2 yang dulu?harapan mak ayah kita belum tunaikan sayang.ayuh,bangun ye.kita jangan pandang ke belakang.sekurang-kurangnya,biarlah ada segulung diploma atau ijazah.
bukan aku pandang rendah pada mereka,tidak sama sekali.cuma,fikirkan nasib kita,nasib keluarga kita pada hari esok.zaman dulu ngn zaman sekarang dah lain.masa depan kita pada hari esok kita yang tentukan.aku harap,kalau ada kawan2ku yang terbaca entry ni,fikir-fikirkan.aku dah nasihatkan kowg.selebihnya,atas diri masing2..akhir kata,aku harap sangat kowg ubah balik fikiran.fikir betul2.ingat cita-cita kita.
Dont compare your life to others,you are with your own way...
p/s:aku sayang kowg semua,selamanya.aku tetap doakan kowg berjaya di luar sana.Amin..

IF GOD BRINGS YOU TO IT...

Assalamualaikum..
aku yakin dengan pilihanku.aku yakin dengan keupayaanku.berkat kesungguhanku,berkat usahaku,aku sampai di sini.walaupun pernah aku terjatuh,walaupun pernah aku tewas dalam persaingan dan meskipun sering kali aku tersungkur.namun,hanya sejarah silam.dengan keredhaanNya,aku sampai di sini.mugkin agak lambat aku mengecapi saat2 ini,namun aku bersyukur.
dalam masa dua minggu lagi,bermulalah kehidupanku sebagai seorang mahasiswa.aku ingin melangkah dengan segunung harapan.kawan,aku tak mengharapkan apa2,cukup sekadar dua perkataan,"good luck"..Doakan aku berjaya mengharungi kehidupan yang lebih mencabar.merantau seorang diri,tanpa pengawasan ibu bapa.semoga aku tidak terleka.
Dont leave something good to find something better.once you realize you had the best,the best have found better...
aku sedar,sebelum ni,aku selalu mengejar sesuatu yang lebih baik sedangkan peluang yang aku dapat orang lain mungkin tak dapat.aku selalu mencari yang terbaik sedangkan yang baik itu ada di depan mata.aku terlalu menoleh ke hadapan tanpa menghiraukan yang ada di sekeliling.
aku mulakan azam baru.akan aku kejar cita-citaku.harapan ibu bapa,guru-guru..semoga hari esok lebih baik dari semalam.doakan semoga aku berjaya mengharungi perjalanan hidup ini..salam sayang..:)

Wednesday, 27 June 2012

Segmen : Nak Header Free dari Iza Zaty

Assalamualaikum...
bosan petang2,jom kita join sukaneka segmen nak tak?simple2 dah la..segmen dri Iza Zaty..ececeh,ye saya seorang yang pemalas nak edit2 ni..*erk,malas ke tak pandai?2 in 1..kehkehkeh..haha..tengokla,orang yang umur 13 tahun lagi rajin berbanding yang dah nak masuk 18 ni..huahahaha..k,back to the topic...

Ayat untuk letak di header:story about a teenage girl

jenis font:font A & font E

Link blog:http://realitihidupsaya.blogspot.com/

Code Warna:FF0033 & 660066

Url doodle/gambar transparent:http://3.bp.blogspot.com/-Fhql-FlwOXY/T-rA_ToKEXI/AAAAAAAAA6g/P8hbrTW-TQU/s320/fat.png (opss,yg ni gambar sendiri yang tlh transparentkn..hihihi..)

lain2 tambahan:tak de dah..cuma,header nampak cam budak2 bertemakan detective conan..kahkahkah..

WAKTU DHUHA

Assalamualaikum...
lirik lagu yang banyak menyedarkanku.beribu maksud tersurat dan tersirat.


DOA WAKT DHUHA

Ya Allah sesungguhnya waktu dhuha itu dhuha-Mu
Kecantikannya kecantikan-Mu...Keindahannya keindahan-Mu
Kekuatannya kekuatan-Mu...Kekuasaannya kekuasaan-Mu
Perlindungannya perlindungan-Mu...

Ya Allah jika rezeki masih di langit, turunkanlah
Jika di bumi keluarkanlah...Jika sukar permudahkanlah
Jika haram sucikanlah...Jika jauh dekatkanlah

Berkat waktu dhuha
Kecantikan-Mu keindahan-Mu kekuatan-Mu kekuasaan-Mu
Limpahkan kepadaku segala yang Engkau telah limpahkan kepada
hamba-hamba-Mu yang soleh

Tuesday, 26 June 2012

Segmen :Jom Tambah Follower Blog by Mizz Wenn

Assalamualaikum..
malam ni nak join segmen mizz wenn..jom join ramai2 yew..:P..kita tambah kenalan ye ramai2..n for my intro,nama saya yanie,berasal dari terengganu,berhijrah ke utara (perak) utk melanjutkan pelajaran di r0yal college of medicine perak.seorang yg gila futsal.(hahaha,bajet hot ler nk intro2..k prasan)..haha..k,chow..

SEGMEN:SEDIA FOLLOW BACK

Assalamualaikum..
jom ramai2 kita memeriahkan segmen Sis Zati..simple and easy..syarat semudah A,B,C..hahaha..

SYAABAN PENUH KEBERKATAN

Assalamualaikum..
Sabda Nabi s.a.w. : Apabila masuk bulan Syaaban, baikkanlah niatmu padanya, kerana kelebihan Syaaban atas segala bulan seperti kelebihanku atas kamu.

Barangsiapa yang berpuasa sehari pada bulan Syaaban, diharamkan Allah tubuhnya dari api neraka. Dia akan menjadi tauladan Nabi Allah Yusuf a.s. di dalam syurga. Diberi pahala oleh Allah seperti pahala Nabi Allah Ayub a.s. dan Nabi Daud a.s. Jika dia sempurnakan puasanya sebulan di bulan Sya’aban, dimudahkan Allah atasnya Sakrotulmaut dan ditolakkan (terlepas) daripadanya kegelapan di dalam kubur, dilepaskan daripada hura-hara Munkar dan Nakir, ditutup Allah keaibannya di hari kiamat dan diwajibkan syurga baginya.

Barangsiapa berpuasa pada awal hari khamis pada bulan Sya’aban dan akhir khamis daripada Syaaban, dimasukan dia ke dalam syurga. (dari kitab Al-Barakah).

Berkata Siti Aisyah r.a., bulan yang lebih dikasihi oleh Rasululah s.a.w. ialah bulan Syaaban.

Sabda Nabi s.a.w.: Sya’aban adalah bulanku dan Ramadhan adalah bulan umatku. Syaaban ialah mengkifaratkan (menghapuskan) dosa dan Ramadhan ialah menyucikan dosa (jasmani dan rohani).

Sabda Nabi s.a.w.: Bahawa puasa Syabaan kerana membesarkan Ramadhan. Siapa yang berpuasa tiga hari daripada bulan Sya’aban, kemudian dia bersalawat atasku beberapa kali sebelum berbuka puasa maka di ampunkan oleh Allah dosanya yang telah lalu, diberkatikan rezeki baginya, antara lain sabdanya lagi: Bahawa Allah Ta’ala membukakan pada bulan itu tiga ratus pintu rahmat.

Sabda Rasulullah s.a.w.: Dinamakan Syaaban kerana padanya terdapat kebajikan yang amat banyak dan puasa yang lebih afdhal sesudah Ramadhan ialah puasa bulan Syaaban. Pengertian Sya’aban: Kemuliaan, Ketinggian, Kebajikan, Jinak, Cahaya.

Sabda Nabi s.a.w.: Bahawa kelebihan Rejab atas bulan-bulan yang lainnya seperti kelebihan Qur’an atas segala kalam. Kelebihan Syaaban atas bulan-bulan yang lainnya seperti kelebihanku atas segala Anbia’ (Nabi-nabi). Kelebihan Ramadan atas bulan-bulan yang lain seperti kelebihan Allah atas sekelian makhlukNya.

Bulan Sya’aban, keagungan malamnya dengan Nisfu Syaaban seperti keagungan Ramadhan dengan Lailatul Qadarnya. Maka pada malam Nisfu Sya’aban telah datang Jibril kepada Rasulullah s.a.w lalu katanya: Angkat kepalamu ke langit, itulah malam yang Allah beri padanya tiga ratus rahmat dan diampunkan Allah sekelian orang yang menyengutukan (syirik) denganNya dengan sesuatu, kecuali: tukang nujum, kekal dalam zina, kekal minum arak, derhaka terhadap ibubapa.

p/s:sama-samalah kita mencari keberkatanNya.

Monday, 25 June 2012

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan Part II

Assalamualaikum....
salam perkenalan buat semua rakan2 alam maya..ececeh..jom ramai2 kita join segmen Miss Z yew...hihihi..
so,untuk pengetahuan para pembaca di luar sana,pengikut setia saya 347..ohsemm kan..hahaha..n saya berasal dari kemaman,terengganu..so,ada blogger dari terengganu tak?mana tau,nak2 jirah sebelah rumah..hahaha..

Sunday, 24 June 2012

WEEKEND AT MID VALLEY

Assalamualaikum..
hari ni,dari pagi ke petang,habis masa hujung munggu kat mid valley..carI parking gle susah..actually,aim nak pergi sana just nak bali buku kat MPH..so,alang2 dah sampai,jalan je la..kahkahkah..g bahagiam medical..perghh,syok habis cari buku..hahaha.mdic la sgt..tapi,tak banyak pun beli,cuma yang sgt2 menarik minatku "HOW TO BECOME A GOOD AND SUCCESSFUL MEDICAL STUDENT" dan buku ANATOMY ESSENTIALS"..nak beli banyak2 kn,tunggu duit masuk la dlu..beli yg ni pn,dh habis RM 70..sebab tu la,belajar rajin2,kalau tak,menyesal..*pesanan kat diri sendiri jer..then,lepak kat burger king..lepastu,aq round2 sampai x sedar yang 6 jam aq kat mid valley..sebab byr parking kereta Rm 6..hahaha..beli semua barang2 yang xde lagi..ok,penat giler jln..balik rmh..
alrite,sambung cerita esok la yew..eh2,euro malam ni tau,sokong ENGLAND ye semua!ok,real fans,real football..:P

Saturday, 23 June 2012

RINDU MEREKA

Assalamualaikum..
tiba2,sejak 2,3 hari ni,jadi homesick la plk..syez,rindu gile kat kampung halaman,family,kawan2,dan semuanya..


malam plk,dapat 2 mesej..mirah yang first hantar.."beb?syez ngt aq rndu kt korg..rndu ngn kngn dulu2..kwn2 kat cni(matrik) x sme cm korg..kat cni aq sllu down..sllu nk ngis weh.aq x kuat..x mmpu ar nk dpt 4flat..tlg aq weh..bg aq smgt.."mirah la kwn aq dari sklh rendah lgi n skunk dy kt KMPH..aq rindu gle kt dye..sob sob sob..tapi,kena kuat..kena berjuang dlu sbb nak kejar cita2..:)..sbr ye syg...
last,msg iqbal."rndu ar kt korg,cgu2,sklh kita ngn hostel.."iqbal,rindu gle nk gaduh ngn ko!aq syg ko sgt!ko la kwn aq,musuh aq..aq rindu kngn kte..byk masa kita sama2..stdy sma2,lepak sma2..wah,aq rindu..syez,aq RINDU..
wak semua kawan2,aq nak korg tau,aq rindu sangat2 ngn kenangan kita kat sekolah!!!tolong jangan lupakan aq yew..biar kita sama2 berjaya..akhir kata,aq slalu doakan kejayaan kita walaupun dah lama x jumpa..good luck geng!

"Segmen : Saya Nak Header , Banner & Cursor Name Free by Fatimah Azzarah"

Assalamualaikum..
wah,gempak kan.hahaha..harap2 dapat yew..ngeh2..so,jom ramai2 kita kasi gempak lagi!!kowg terjah blog Sis fatimah azzarah yew..hihihihi..so,akaq,ni detail2 yew..lau tak lengkap ke ape,bgtau ye sis..hihihihi..(lemah lembut ni ckp)..haha


Maklumat header

Nama blog & url :story about a teenage girl (http://realitihidupsaya.blogspot.com/)
Tema / Konsep :kartun ceria,biar nmpk cm budaq2 gtu.. (detective conan)hihihihi
Gabungan warna :pink+purple+biru
 Gambar yang telah di transparent sepenuhnya :http://3.bp.blogspot.com/-zaVir3LfTYM/T-Sa5Vj0LBI/AAAAAAAAA5w/jpSaEiQBYs0/s320/fat.png


Maklumat Banner

Nama blog & url:story about me (http://realitihidupsaya.blogspot.com/)
Tema / Konsep:kartun detective conan..
Gabungan warna:pink+purple
Gambar:http://1.bp.blogspot.com/-D27pSYhA3h4/T-Sa93SMjYI/AAAAAAAAA54/I8ylUjk10M8/s320/ban.png

Maklumat cursor name

Nama Yang Korang Nak Letak:yanie
Warna:orange
Nama Font:font 2

ok,sekian..n lastly,nak tag 2 orang yang cute + comel!
Iza
Nurhadifah 

Thursday, 21 June 2012

SEGMEN TAMBAH FOLLOWER BLOG

Assalamualaikum..
malam2 ni,ada masa lagi nak join segmen...sambil2 tu,boleh la kita bw sama2 ye geng!ngeee~
sambil2 tu,dapatlah kita tambah kenalan sama2..ok,perkenalkan diri anda..haha..intro2..oh yeah,spe2 nak join,jom lah ramai2 sebelum terlambat...jemput singgah kat blog Cik Purple..
ok,eh2..ada satu nak bgtau semua orang..FAKTA!seseorang yang gemar memakai pakaian warna ungu atau purple akan kelihatan menawan!syez tak tipu,cgu fizik saya cakap..n saya rasa tepat sekali..thats why i love purple..hahahaha..:P

Wednesday, 20 June 2012

FIRST GIVEAWAY BY ALIA

Assalamualaikum...
ha,ada satu lagi GA..jom join ramai2 yew..dianjurkan oleh cik alia...dah nak sampai tarikh tutup tau,24 jun..jadi,cepat2 lh yew..hihihihi..
alrite,sampai di sini sje cerita ini...:P
saya nak tag Camin n nisa

SEGMEN:MY BFF

Assalamualaikum...
jom kita join segmen ni ramai2 yew!kasi gempak gtu..hahaha..*klik je banner atas tu yew..
sebut je bff,mesti ramai yang teruja..kan2?haha.ye lah,hidup sunyi tanpa insan bergelar sahabat sejati..
so,saya perkenalkan bff saya..actually ramai tau..tapi,saya perkenalkan 3 orang terlebih dahulu..hehehe..
ha,mesti orang ingat saya budaq sekolah lagi..hahaha..gambar ni masa tahun lepas lor,baru form 5..jadi,nampaklah perangai kami macam kanak2 ribena..hax3..dari kiri Azri,Hisyam n Afiq..masing2 ada karenah tersendiri.nakal2,jahat pun ada la sikit.Azri sape tak kenal dia dengan rapat,mungkin akan cakap yang dia ni suka pentingkan diri sendiri dan sensitif..tapi,bila saya kenal dia betul2,dia senang nak minta tolong.dia akan faham kita bila kita cuba faham dia.dan kita sebagai kawan,mesti selalu support dia andai dia terjatuh..Hisyam plk,first time dia pindah sekolah sama,ada jgk rasa,mamat ni cam sombong jer..nak dengar suara pun,punyalah susah giler..last2,kteorang masuk speech choir sama2,jadi rapat..then,barulah tau yang mamat ni pun banyak mulut jgk..dengan orang yang dia tak kenal jer dia nampak senyap..lasltly,Afiq..syez,syok gile ada kawan cam afiq..dialah sahabat,kawan dan teman..okey..sangat2 sporting n afiq terror add math tau..jadi,lagi senang nak study papew ngn dia tahun lepas..afiq ni nakal gile..tengok sini..
habis tempat cari dia,last2 ada atas pokok..memang sengal la masa nie..haha..papew pun terbaiik!
oke,mesti kowg tertanya2,bff perempuan xde kew?hihihi.saya ada..tapi,setiap kali post entry,mesti pasal bff girls..so,kali ni spesial sikit,saya nak promote bff laki plk..hakhakhak..papew pun tak penting lelaki ke perempuan,yang penting,hidup ni happy dengan adanya BFF seperti mereka..
alrite,cerita sini,habis sini..salam ceria!!!
saya nak tag bff saya..

Tuesday, 19 June 2012

PERJALANAN HIDUP

Assalamualaikum...
hari ni syez bosan..so,xde kerjs nk buat..jom2,kita buat 'perancangan' ckit..wakakaka.bunyi cam serius je,tp xpun..ni cuma kronologi perjalanan aku untuk tahun2 hadapan.tapi,yg kita tau,sebaik2 perancang,Yang Maha Esa..kita cuma mampu berdoa,agar apa yang dirancang berjalan dengan lancar di bawah keredhaaanNya..
paling lewat,umur 25 tahun,aku dapat genggam ijazah sarjana muda perubatan dan pembedahan.lau dapat ijazah kelas pertama,untung sgt.xyh buat master,terus PHD..hihihi..then,kerja setahun..kumpul duit,hantar parents g makkah dulu,buat loan,beli rumah n kereta sendiri..aq plan nak stay kat kuantan.tapi,tengok la dapat kerja kat negeri mana.,hehehe..
then,umur 26,aku nak kahwin..syez..insyaAllah,bertunang masa tahun akhir aq ambk ijazah.Amin..paling lama,biarlah setahun je bertunang tu.calon?insyaAllah,akan jumpa satu hari nanti.setiap orang ada jodoh masing2 kan..so,tak perlu risau..future husband?aq bukannya cerewet sangat.yang penting,biarlah si dia boleh pimpin aq buat selamanya melalui hari2 esok..perghhh,kemah ayat..haha..tapi,betul kn.handsome,kacak itu subjektif.xperlu kita huraikan..masa sekolah dlu,slalu ckp,nk kawen dengan engineer..hakhakhak...akal fizik vs bio?boleh bersatu?jika itu takdirNya..
Umur area 30 Tahun,insyaAllah,aq sambung PHD kt overseas.mungkin menetap kat sana 5 tahun..aq ingat nak buat kat melbourne..insyaAllah..
Habis je belajar,pulanglah perantau ke nagara asal...kerja tak kisah kat mana2 pun..aq yakin,10 tahun akan datang,terengganu akan bina beberapa buah lagi hospital.jadi,biarlah aq anak jati terengganu ni kerja kat sana.haxhaxhax..
ini semua perancangan aq..dan aq rasa mungkin ada sesetengah yang tak boleh aq lakukan mengikut perancangan ni.sebab tu la aq cakap,sebaik-baik perancang,Allah SWT..
Sebelum ni,aq selalu cakap,"nak jadi DR,nak jadi DR,nak jadi DR!!!"
betul ni..bukan sebab nak tunjuk hebat ke ape,tapi biarlah sebagai pembakar semangat aq nak berjaya.kawan2,nak jadi DR,bukan benda senang..banyak kena korban dan kita mesti siap sedia..
insyaAllah,kita semua berjaya kawan2..setkan dalam minda,kita belajar,kerana Allah.....akhir kata,tanamlah cita2 setinggi bintang di langit..salam sayang..:)

Saturday, 16 June 2012

FIRST GIVEAWAY BY ALIA

Assalamualaikum..
hari ni ada lagi GA tau..so,jom rmai2 kita kasi meriah yew..hahaha..nak join jgk?klik je banner yang besar kat atas tu..senang je kan...
Jadi,sy nak tag 2 orang brilliant...nak tau spe?jeng4
Nisa
Shahmin 

Friday, 15 June 2012

SEGMEN:FOLLOWER PILIHAN NIERA

Assalamulaikum dan salam ceria...
ni ada segmen dari Sis Aisyah Humaira...so,spe2 nak join,jom ramai2 yew..hihihihihi..sementara xde kerja nak buat k..nak join,klik je banner tu...
alrite,dah ciap..senang kan..ok,chow..peace skali..:P

KATA-KATAKU..:P

Assalamualaikum...
Topic hari ni,sahabat selamanya.sayu jer bila sebut sal kawan kn..ok,bukan ape,masing2 dah ada haluan sendiri.sekarang tak sama cam dulu.sekarang dah masing2 mula azam baru lupakan zaman spm,nak bangkit dari kesilapan yang lepas..tak nak pisang berbuah dua kali..aku pun sama cam kowg..yang lepas kita jadikan pengajaran..syez la,lau kowg masih sekolah,hargailah hari2 yang ada..betul ni,belajar kat U tak sama ngn belajar kat U..kat sekolah boleh jgk nak gile2 ckit,tapi kat U..sorry to say..sebenarnya bukan tak boleh,tapi bila dah setkan dalam minda kita,ha,sem ni aku nak dapat dean's list..so,of cos la kita kena struggle kan?haha,mana ada study main2,tiba2 dapat dekan..entah,tapi aku rasa xde la...so,aku pun tekad nak dapat dean's list berturut2..6 sem tu..InsyaAllah,doakan aq yew...ye lah,loan mara yang aku dapat 60K..banyak gila tu..so,lau aku study betul2,berbaloi lah mahal2 pun,janji xyah bayar balik loan tu..ngeh3..lorh,semalam dapat tawaran sains perubatan..Ya Allah,keliru sangat2..tapi sayangnya,mara xde..so kena berhutang dengan ptptn..ish,x sanggup aq..masak wei..yuran 45 ribu..x masuk ngn duit makan bulan2 sendiri tanggung..lagi satu,kat penang tu..aiiyyaa,jauh nye dari ganu..hahaha..aku bljr kat perak ni pun,haha..entah cmne..kena biasakan diri tempat orang..laa,ni baru perak,x overseas lagi..huahahaha.
aq pernah bercita2 nak jadi pemain futsal negara..bila aq fikir balik,perghh,berangan kuat gle minah ni..hahaha..tapi tu la kan,sebab minat gila2 sangat..haha..so,sekarang ni xdapat main untuk negara pun,aq nak kerja kat institut sukan negara..insyaAllah,lau ada peluang dan rezeki...jadi dokto kat sana lah..jadi pakar fisioterapi ke.fisioterapi penting tau bahagian sukan sebab ramai atlet2 yang injured..hihihi...ok,syez,tu impian aq..
lagi 2 minggu aq balik kemaman..syez rindu gle nak tengok muka2 family aq..nak rempit petang2 ngn member2,lepak2 kat kedai..fuhhh,terbaiikk!ok lh,doakan semuanya berjalan lancar yew!hehehe..peace!
p/s:ada member tanya,"yanie2,bila la nak berubah jadi feminin ckit"?..wakakaka,sakit perut gelak..6t,tunggu masa yang sesuai..sekarang kita ala2 sempoi sje..alrite!

Thursday, 14 June 2012

KEKELIRUAN..:)

Assalamualaikum...
hari ni dapat cek rayuan upu..Dan Alhamdulillah,aku dapat di universiti sulta zainal abidin (unisza).aq tetap bersyukur,tapi aq masih keliru.aq dh jatuh hati pada unikl..
Kenapa pilihan ke dua datang mengelirukan aku?Kenapa pilihan ke 2 datang setelah aku telah membuat keputusan terakhir?Ya Allah,aq betul2 buntu.daftar 19 jun.kos yang aq dapat berbeza.aq x tau,otak aq sumbax dh ni..aq hanya mampu berdoa..mntk petunjuk dan pilihan yang tepat..ok la,next time story pnjg2..nk cri ketenangan dan konklusi kekalutan yg melanda...doakan aq buat pilihan yang tepat..

CONTEST:KAMI BFF(!)

Assalamualaikum...

haa,hari ni ada satu contest yang sangat2 awesome..so,jom ramai2 spe nak join skali,terjah blog Emas Puteh..BFF,sangat mendalam kan maksudnya dan pasti lebih indah hubungan ini jika dengan adanya sahabat selamanya,"sahabat sampai syurga"..
Gambar ni masa Hari Raya Aidilfitri 2011.Ira,Nisah,Yanie,Mirah n Susi..kisah kami memang manis.memang,kteorg nakal sangat2 kat sekolah,tapi kami tetap ada cita-cita..Ira nak jadi ahli farmasi,mirah,Nisah n yanie nak jd Doktor,dan Susi nak jadi Engineer..harap2,masing2 dapat jadi DR dan IR..insyaAllah..

Kami pernah bergaduh sesama sendiri.kami jgk pernah saling tak endah.tapi,keakraban kami tiada siapa yang dapat pisahkan.kami sama2 kejar impian,sama2 belajar untuk menghadapi SPM 2011.ke mana sje,mesti berlima.kadang2,rasa tak lengkap jika tiada salah seorang..
Dan ini
Budak2 laki yang rapat sangat denganku.Azri,Hisyam,Yanie(Me),Afiq n Susi..untung ada best friends lain jantina tau,sebab kadang2,dyeorg labih faham diri kita berbanding perempuan.lagipun,senang nak mtk tolong papew..ngeh2..
 Tamatnya zaman persekolahan yang sangat2 indah.kami membawa haluan sendiri.Mirah n Afiq di Matrikulasi Pahang,Nisah di Matrikulasi Selangor,Ira,Azri,Hisyam dan Susi di Tingkatan 6 Sains n Yanie(Me) di Royal College of Medicine Perak.Hampir 3 bulan kami tak jumpa,hanya telefon dan skype sebagai penghubung.
Harapanku,semoga ukhwah yang terjalin,berkekalan selamanya,berteraskan keikhlasan..Selamat maju jaya sahabat.merekalah kekuatan,tika ku lemah.
alrite,sekarang saya nak tag,

Wednesday, 13 June 2012

SEGMEN BLOGLIST JUN 2012 BY ESSYA LAVIGNE

Assalamualaikum...
hye dear..salam ceria di malam hari..hehehehe...jom ramai2 kte join segmen ni yew..khas dari cik essya..
nak join ramai2?no hal..jom2,letak banner ni besar2 yew.ngeh2....ha,cukup besar tak?wakakakkaka..alrite,sekian sje untuk kali ni yew..peace skali...:P

SEGMEN:TINGKATKAN VISITORS DAN FOLLOWER VERSI XTRA

Assalamualaikum..
psttt,ada satu lagi segmen..so,jom kte join ramai2 tau..segmen ni dianjurkan oleh Ejad..mrilah sma2 kite memeriahakn lagi segmen ni sambil2 tambah kenalan..peace..alrite,salam ceria!

SEGMEN TAMBAH FOLLOWER DAN RAKAN BLOGGER

Assalamualaikum...
segmen ni dianjurkan oleh Mr Hasrul Hassan..jadi,marilah ramai2 kita memeriahkan suasana yew!hahaha..ada sape2 nak join skali?jom terjah blog bro Hasrul Hassan..

Nama Blog:Story About Me
Link Blog:http://realitihidupsaya.blogspot.com/
Bila Mula Berblogging:Mac 2011
Kenapa Berblogging:sekadar berkongsi cerita dan tambah kenalan alam maya..:P
Idola dan ikutan dalam dunia Blog:Bro Wan Hazel 
Alrite..sekian,salam sayang..:P

Tuesday, 12 June 2012

CONTEST 'SOME TIPS FOR SOMETHING'

Assalamualaikum..
Ehehehe,cam menarik je kan tajuk tu,dan membuatku tertarik untuk menulis serba sedikit..kalau ada sape2 nak share jugak tips2,boleh terjah blog Cik Nasya..
saya memilih untuk menulis tips bertemakan MOTIVASI..Realitinya,saya bukanlah seorang motivator,tetapi seorang pelajar yang cuba untuk menjadi insan yang berjaya dunia dan akhirat..insyaAllah..Hanyalah sedikit coretan,nukilan yang dapat saya selitkan,berdasarkan pengalaman sendiri pada masa lalu.saya buat khas untuk pelajar terutamanaya kerana saya juga salah seorang daripadanya.
          Bila minda ligat mengolah idea,
          Bila sistem neuron otak bergerak aktif,
          Bila jari ligat menaip di entri,
          Bila kemahuan menjadi realiti..
Bagi saya,motivasi mampu menguatkan semangat kita dan mampu mengorak kita maju ke hadapan?Tak percaya?Kena Percaya!saya berpegang kepada satu prinsip 'Jatuh itu biasa,Bangkit itu luar biasa'..sebagai seorang pelajar,pasti kita pernah berasa 'down'..terutamanya bila result tak seperti yang diharapkan.contohnya,semasa saya di tingkatan 3,peperiksaan percubaan,result saya lari dari target.sedih tak terkata.lagi sakit bila saya disindir oleh salah seorang hamba Allah..mula2,memang rasa down sangat2,tapi bila fikir balik,anggaplah kata2 dia tu,satu cabaran buat diri ini..so,saya pun dengan semangat baru,tinggal 3 bulan lagi nak PMR,macam2 dah buat,80% perubahan telah dilakukan.akhirnya,syukur,saya dapat keputusan yang cemerlang PMR 2009!Dan Alhamdulillah,sekarang saya bakal melanjutkan pelajaran di Royal College of Medicine Perak..jadi,saya cuma nak tekankan di sini,Never,ever ever ever give up!
Kita harus ingat,jika kita gagal pada hari ini,ingat ada lagi peluang yang labih besar dan lebih baik menanti kita di luar..

Seterusnya,JUST STAY STRONG!cuba kita fahami ayat2 di bawah..
      Problem makes the man perfect.
      Problem gives experience to man.
      Problem makes man to think in many ways.
      Problem helps man to bring out his potential skills.
      Problem is a stepping stones for Success.
      Problem it gives guts & courage to person.
      Problem gives clear view to your goal.
Setiap manusia didunia ini pasti menghadapi masalah, kalau tak besar, kecil, kalau tak sekarang, akan datang. Semua ini adalah perjalanan yang mesti ditempuh untuk beralih kesatu tahap yang lebih baik.Jadi.., tak perlulah terlalu kecewa dengan apa yang dihadapi, tak perlulah terlalu sedih dengan apa yang menimpa. Masalah yang dihadapi pasti ada manfaatnya.Tapi... walaupun masalah ini mendatangkan manfaat, jangan pulak sesekali cari masalah, jika ia datang tempuh dan hadapilah dengan tenang, teruskan melangkah & STAY STRONG !Kata2 yang ingin saya selitkan di sini,"Selepas malam yang gelap gelita,esoknya pasti fajar akan terbit jua"..
Dan akhir sekali,be posotive,think positive!
You know what?
Most of the time,things are not as bad as we seem and not even difficult as we think but these negative states make them worse!WHY?because we create a 'barrier' for us to look forwars and move on.Cara kita berfikir adalah lebih berkuasa dari apa yang ingin kita lakukan. Apa sahaja perkara yang ingin kita lakukan yang difikirkan sukar sebenarnya tidaklah sesukar mana, tetapi cara kita berfikir itulah yang membuatkannya jauh lebih sukar dan hampir mustahil !
  
  Keep your words positive, because your words become your actions.
  Keep your actions positive, because your actions become your habits.
  Keep your habits positive, because your habits become your lifestyle.
  Keep your lifestyle positive, because your lifestyle becomes your destiny.
Jadi,saya selitkan di sini buat renungan kita semua,"think negative is ending,think neutral is nothing,think POSITIVE is everything!"

Alrite guys,rasanya macam dah cukup setakat ini terlebih dahulu.sebelum tu,kita tanamkan dalam diri kita,'Always aim higher than you believe you can reach.So often,you'll discover that when your talents are set free by your imagination,you can achieve any goal."
spesial buat semua yang sudi baca entri saya ni..akhir kata selamat maju jaya saya ucapkan buat semua rakan2 di luar sana..untuk sebarang maklumat yang lebih lanjut,boleh add saya di facebook (ececece,cm femes je,wakakaka)..mohon maaf andai intipati yang kurang memuaskan.seperti sedia maklum,saya hanyalah pelajar biasa yang ingin berkongsi serba sedikit maklumat untuk kita semua.setiap tips yang diberi,saya selitkan gambar,agar lebih mudah untuk kita semua memahami setiap perkataan yang bermain di minda.alrite,salam ceria buat semua!
eh2,lupa plk..sini2,nak tag 2 orang yang brilliant..
                              lynie
                              miss dy