Monday, 30 July 2012

AMIN ooo AMIN

Assalamualaikum...
ni dah masuk minggu ke 3 aq di rcmp..hepy?mungkin..tapi aku rindukan suasana Ramadhan bersama fmly trsyg..
dan aq ada kenal sorg ni,mcm dah rapat dgn dia...Amin..dlm kls,dia duk depan aku..tp,dy byk ckp la n mulut dye jahat gile lau dgn aku..suke kutuk aku..tapi,aq x kisah.n setiap kali aq dgn dia,aq akn rindukan kwn lelaki aq,espesially apih,iqbal,awie,farid n zeri.sebab perangai amin sme mcm dyeorg..suke kacaw hdp aku.xleh tgk aq senang......Amin ooo Amin..nice to meet u bro!
then,lect aku..lect aq ada yg dri india,subjek anatomy n fisiology..syez aq tkut,kdng2 aq x fhm lect explain sal ape..totally in english lor..hahaha..n td bru hbs kls mandarin..syok weh,tp syg mse ptg tu aq ngntuk gile..mata kuyu..aq dgr lect kt dpn tu ckp,owg yg mke mngntuk akn nmpk hodoh..hahaha..jht kn lect ni..tp aq wtlex je..cover la ckit..
ok la..sory dear,aku x blh nk update byk2 skrg ni..assigmnt aq tgh menunggu,kwn2 aq duk pggil dh tu ajk wk stdy grup..hahaha..k,u all take care k..semoga ramadhan kali ini membawa byk keberkatan..InsyaAllah..

Friday, 27 July 2012

AQ PENGSAN???

Assalamualaikum..
lmenye x update blog..syez,sibuk gle skrg ni..dah start belajar..Ya Allah,rupanye x semudah yg ku sangka..tolonglah permudahkan segalanya.eh2,semalam kn,kampus perubatan kena buat chek up yg hiv/aids,n hepatitis..so,kami smua ni kne la ambk darah..aq wtlex jer sebab aq bkn seorg yg mabuk darah ke,takut jarum ke ape..hahaha..smpai turn aq,kne cucuk,x sakit pn..cume lps tu baru rse skit..n tgn aku smpai skrg x hilang lgi kesan lebam..syez,x tipu..pstu dh ciap aq tggu kwn aq 2 org lagi..tibe,5 mnit pstu,aq rse len mcm jer..rse cam samar2,pening..tiba2 aq jatuh..then,aq kwn2 aq n doctor tolong angkat aq letat ats krusi..hahaha..aq sedar tp aq x sedar..fhm?hahaha...aq rse nk muntah..aq berpeluh,aq pucat..tu suare2 dktor la..then,dy suh aq berbuke..aq trpkse la..dy bg mkn gula,pstu kwn aq g beli air milo..part ni malu..ada bdq laki dlm 8 org..hahaha..hrp2 dy x cam muke aq..syez,aq sndri xtau cmne blh pengsan..first time r ni sepanjang hidup aq pernah terjadi..myb sebab aq x bangun sahur kot,aq mkn cuma time berbuke tu je..
mlm tu,kakaq,abg long,mak,ayah,adik..semua col aq tanya keadaan aku..hahaha..terharunya..bersyukur sgt2.tapi,kesian plk kat parents aq risay semacam je..rlex2,owg xde papew la...
pengajarannya,kna la bangun sahur..jgn skip mkn..kne rajin2 minum susu..ha,ni mak aq pesan tau..insyaAllah mak..esk2 lau rjin,owg bangun sahur yew..tapi sedih,xdapat sahur n berbuke dgn family..:(
tau tak,tiket aq nak blik tganu dah habis..sob sob sob..aq trpkse blik KL dlu bru blek tganu..dah la sehari sblum rye!sedih gle ni..
k la,aq nak stdy..doakan aku ye...Salam Ramadhan...:)

Friday, 20 July 2012

3 DAYS,2 NIGHTS AT PANGKOR ISLAND

Assalamualaikum..
ok,aku bagitau awal2,entry ni sepenuhnya tentang orientasi pelajar unikl rcmp,bagi sesi julai 2012..
untuk pengetahuan semua,minggu induksi telah berlangsung selama 3 hari di dewan kampus,manakala minggu silaturrahim diadakan di pulau pangkor selama 3 hari 2 malam..jadi,aku nak cerita  semua suka duka aku sepanjang berlangsungnya program tersebut.
first day,kul 7.00 am,bertolak ke main kampus dan kul 8.30 a.m naik bas dan terus ke jeti lumut.pagi ni,kebanyakan student pergi dengan perut kosong termasuk aku sebab kami dimaklumkan akan berhenti di hentian sri iskandar tapi disebabkan ada masalah teknikal,terbaksa dibatalkan.sampai di jeti,kami ambk tiket dan naik feri.dalam pukul 12.00,sampai di pulau pangkor.kami diberi taklimat,dan kemudian masuk ke chalet masing2.bersihkan diri,solat berjemaah bersama2 di dewan,kul 3.00 mulalah sesi ice breking.then,kami dibahagikan kepada 30 kumpulan dan aku grup yang ke 25..
aktiviti pertama kami ialah TEAM FORMATION,kami dibekalkan dengan kertas majung,marker pen,batang kayu dan kain.kami diminta mencipta hanya satu words n then buat satu ayat n then lukis simbol berdasarkan perkataan yang kita pilih n lastly,lukis di bendera dan kertas tersebut.Alhamdulillah,grup aku pilih satu perkataan,iaitu SPIRIT..kemudian kami presentkan hasil kerja kami di hadapan lebih 400 mahasiswa sepenuhnya dalam bahasa inggeris..yup,sangat menguji pemikiran aku dan syukur,semuanya berjalan dengan jayanya.
then,aktiviti ke2 kami ialah LIGHTING CANDLE yang diadakan pada malamnya.kami diberi sebatang lilin yang menyala n 3 batang mancis.lilin itu ibaratkan nyawa kami dan batang mancis itu seperti top4 untuk menghidupkan nyawa yang telah mati.sangat mencabar dan syez aku cakap,teamwork sangat penting.kita kena lindung lilin dri terpadan n jgk dari ditiup oleh para fasi yang bertugas.n lau nak tau,buku rahim,ahli grup aku terbakar sebab terkena lilin semasa nak lindung dari terpadam.ok,itulah dipanggil kerjasama.tapi,sangat2 best..seriously!
dan pada pukul 1.00 pagi,bermulah sesi SULUHAN BUDI..Walaupun aku mengantuk gila tahap ni,tapi hati dan minda aku masih terbuka untuk mendengar dan menghayati.aku tersentuh,sangat tersentuh.sekeras2  aku,masih ada lembutnya.para lectures dan fasi2 berkongsi pengalaman hidup yang aku kira sangat menyentuh hati semua yang mendengar..alrite,sesi ni berakhir pada jam 2.30 dan pukul 3.00 pagi kami dibenarkan masuk tidur.
p/s:nanti aku update balik yew..aku nak tidur jap..syez penat coz baru je sampai hostel..:P

Sunday, 15 July 2012

FIRST DAY ORIENTATION..:)

OHSEM!one words that bring a lot of meaning..sangat ohsem orientasi hari ni..fasi2 yang sangat kacak bergaya,cun bergaya..kahkahkah..
okay,hari first ni,aq bangun paling awal lewat!kul 6.30..sebab pe aq cakap paling lawat,aku kuar nak g bilik air,tengok ada la student yang memang aku rasa bagus gile a,dah gerap tunggu bas..weh,awal gile kot..kahkahkah..aku?wtlex jer..kul 7.30 aq tunggu bas kat luar..tau kul berapa bas datang ambk kteorg,10.00!!!Cun kan?aiiyyyaa,2 jam lebih wei..jadi,first day yang mengecewakan..
tapi,masuk je dewan,disambut seperti orang vip..oh yeah,aku jer,orang lain tak..k,perasan..fasi sporting gile,lawak habis!yang paling aku tertarik,fasi lelaki,dari fakulti perubatan student tahun ke 2 mbbs..gaya dia bercakap kat depan,perghh,buat semua orang rasa bangga..eh,semua ke..aku je kot..kahkahkah..tapi,syez..dy memang ada ciri2 future doktor la..respect him..kalau boleh,kalau boleh,aku nak g usha fasi ni..syez..weh,sabar ler..bkn aku nak tackle dy pun,aq just nak tanya or minta support la ckit dari student mbbs..ye lh kan,buat kawan..tu tujuan aku..papew pun,esok masih ada..harap dapat jumpa student mbbs yang lain..
pasal hostel plk,k,bilik air dye,tgh syok,air slow giler,lama2,terus ckit pun x kuar air..cmne kowg rasa?cmtu jgk la aku rasa,,hahahaha..ok,habis part ni..
tadi lunck dekat greentown mall,food court..aq teringin makan kfc flamming crunch..tapi syg,dalam tu xde lor..sob sob sob..sabar ye,6t kita cari kat lain..
alrite guys,esok aq story plk yew..Salam..

Saturday, 14 July 2012

REGISTERATION DAY,RCMP..:)

Assalamualaikum..
Alhamdulillah,bertolk dari KL kul 4.30 a.m dan sampai di ipoh kul 8.30 a.m..mesti ayah aq penat drive lama2..akhirnya sampai jgk aku kat perak..terus sampai RCMP,aq g daftar..ramai giler orang beb..fuhh,nasib baik sistem dye teratur..lps dftr,ada taklimat ringkas..eh,tak ringkas,3 jam jer..entah ape dye cakap kat depan..aq duk bosan kat belakang ni..lepas ciap,terus gerak gi hostel sri murni..jauh jgk,dalam 15 minit..ada banyak bulatan..hahaha..oke,aq x ingat jalan..lepas ciap cheked-in dorm,bilik aq just 2 orang jer..ok la..6t aq update gambar..xde masa lagi nak ambk2 gmbr..hohoho
next,part ni x boleh tahan..family aq semua dah nak gerak..balik rumah..aq wtlex jer..tapi,abang aq tu jahat gile..dy ckp aq nak nangis la,tu la..macam2..last2,xdapat aku tahan..xpeduli org nak cakap ape..sob sob sob..niu first time aku jauh gile ngn keluarga..ni yang aq sedih..:(..tapi,mak,ayah..akaq janji,akaq pergi lama2,kaq akan bagi sbuah kenangan yg amat manis wk mak n ayah..insyaAllah...
masuk dorm,mulalah sesi kemas mengemas..oh yeah,roomate aq budak kajang..aiiyya,berbelit lidah aku nak cakap KL..aq cakap ganu,cmfirm ternganga mulut dy..hahahaha..
ok la,esk aq start orientasi..esk aq cerita lagi yew...alrite,Assalamualaikum..:)

Thursday, 12 July 2012

KUATLAH SAYANG..:(

Assalamualaikum..
Alhamdulillah,petang tadi selamat sampai di KL..dan petang esok,akan bertolok ke Perak..
situasi hari terakhirku sebelum keluar dari rumah...kemas bilik sekemas yg boleh.susun buku adik2 atas rak.kemas dapur,basuh pinggan.kemas rumah,lap kipas,lap tingkap.basuh moto yang biasa aku naik sana sini.aku buat semua ni sebab aku nak biar aku tinggalkan rumah,semuanya dalam keadaan baik.biarlah tu jadi kenangan aku sebelum pergi perak.tapi,sayang,pagi tu aku tak sempat tolong mak aku masak nasi minyak..aq sibuk sangat kemas barang2 aku nak bwk.sorry mom..
then,semua orang dah tunggu aku dalam kereta..aq sorg je masih dalam rumah.aq perhati sekeliling aku..dari dalam rumah sampai luar rumah..sedih jgk sampai ada air mata air..tak tau kenapa.tapi ni first time aku akan berjauh dgn family..x boleh nak balik selalu..aku akan rindukan semuanya.aq harap perjuangan aku berjaya.
aku doakan sepanjang ketiadaan aku,ibu dan bapaku sentiasa sihat walafiat,diberi rezeki yang secukupnya dan sentiasa berada di bawah keredhaanNya..Amin..
Mak,Ayah,doakan kejayaan anakmu di sana..Salam sayang..

LAST DAY WITH FRENZ..:(

Assalamualaikum...
actually,malam ni layan lagu sedih ckit yew...:(
malam td,kuar ngn member2,lepak kedai makan..kecoh kedai tu boleh kt kteorg smua..kahkahkah...katanya,yanie kan nak g jauh,jom la lepak malam ni.last dah nak jumpa..sedihnya melalui hari perpisahan ni,bangganya ada kawan macam kowg semua!lepak2 kat kedai makan,aku blanje la kowg semua..hahaha,nak g jauh kan...pastu masuk sekolah jap,hantar udin ngn zery kat hostel.dyeorg ckp,sebelum aku pergi,nak tinggal la kenangan manis untuk aku..last2,kena baling ngn tepung!u know,bukan tepung gandum,tapi tepung jagung!!!Werkk,susah gle nak hilang budak weh..sabar je la..habis tudung,baju,seluar n skali ngn moto aku mandi tepung..
terus cancel plan nak lepak kat astaka..eeiiii,mmg sengal la awk2 ni..balik rumah sorg diri naik moto,takut giler beb sebab ira xnak balik lgi,nak lepak astaka dlu..aq terpaksa balik sebab semua baju n seluar aku dah mandi tepung..jatuh standart weh..kahkahkah..balik2,tengah2 malam,kena basuh moto!!!aq x basuh sangat pun,sembur kuat2,hilang la tu..kahkahkah...
ok,esok aku fly to KL..hari sabtu aq fly to perak..so,org2 perak,sambutlah kedatanganku..huahahaha..aq tetap sayang TERENGGANU!!!oke,doakan perjalanan kami semua selamat pergi dan balik.Amin..
jom layan lagu doa perpisahan..sebak,sedih..macam2 perasaan ada..:(

Saturday, 7 July 2012

MY SWEET 18..AWESOME!7/7/94

Assalamualaikum...
hari ni,tanggal 7/7/2012..genaplah umur aku 18 tahun.cantikkan tarikh tu.aku nak kongsikan cerita aku sepanjang tarikh 7/7..nak tau ke tak nak,nak citer jgk..ahakz..
7/7/2009,tahun ni aku tinggal di asrama.malamnya aku dianiaya oleh 2 kumpulan yang sangat licik!first,aku dikenakan masa study malam kat dalam kelas 3KRK.aq masih ingat,iqbal sebagai watak utama yang menangis betul2 sebab nak kenakan aku!pelakon tambahan yang lain,of cos budak2 kelas aku dan kelas lain yang aq rapat dengan dyeorg.smpai aq sendiri gelabah dibuatnya.syez,aq x boleh tengok dy nangis sebab kesalahn aku.akhirnya,terkena jgk aq..BANG BANG BOMM!
pada 7/7/2010,aku berada di tingkatan 4.aq jgk menjadi mangsa mereka semua.masa kelas bio,aq pelik.dari pagi,sampai tengah hari,asal mirah langsung tak tegur aq!dah la dye bff aq,sepatutnya dy wish besday aq..nak nangis aq bile susi bgtau yang mirah ada terada dengan aku.aq pnye gelabah,mintak maaf,apa salah aku kat dye..tp,dye wk dert jer..syez,aq pentingkan perasaan kawan aku,kalau aq buat salah,memang aku akan rasa bersalah!last,dalam kelas bio jgk dyeorg suprisekan aku!aq malu gler,dengan mata yang merah gile2,berair,sampai cgu hasan duk sindir2 aku..hahaha..aq terkena dyeorg punya BANG BANG BOMM!
Pada 7/7/2011,tahun ni aku tinggak di asrama jgk..malam tu,aq ada latihan speech choir..balik tu,terus q.tin ajak aku gi surau.dia cakap ada masalah bsr n ada something yang aq perlu tau..bila aq tanya,dia slow2 je jawab.then,dye suh aq pejam mata.aq yang langsung tak terfikir,pejam je lah mata ni.dia suh aku jalan2..pusing2.sampai naik pening aku dibuatnya..then,dy bwk aq kat satu tempat.dye cakap,kawan aku xcident masa ponteng asrama tadi.weh,syez,aq nangis!sebab aq dah larang dia ni kuar,tapi tatap dia degil..aq nangis semahunya..last2,aq bke mata,aq tengok sekarang aku kat depan asrama,dekat pondok menunggu.ada kek,ada pizza,ada air..aq terharu gile..kek tu azri beli kat aq..pizza tu bff2 aq yang beli,air tu dyeorg jgk beli..syez,lagi lah aq nangis.aq x pernah pun impikan parti sebegini,walaupun simple,tapi aq tetap bangga ada kawan macam dyeorg..habis makan2,mulalah aksi baling membaling!habis tudung,baju aku dengan kek!hahaha..masuk bilik,kena mandi tgh2 malam,kena basuh pinggang mangkuk!nasib2..
pada 7/7/2012..malam tu aq nangis.sebab dari pukul 12 am sampai 12.10 am hanya awie sorg je yang first wish bday aq..tepat2 kul 12 dye wish..lps tu barula ada mber2 lain yg wish..aq tertunggu msg dari bff aq yang 4 org lagi..mula2 mirah,pastu nisah,susi,ira..aq ingat dyorg dah x ingat bday aq..nisah lambat wish..tbe2 dy col,aq angkat ngn suara serak2,dya nyanyi lgu hepy bufday dgn roomates dye...aq nangis lagi,terharu,sebak..tak dapat aku nak bayangkan cmne..kemudian barulah ada member2 lain yang wish besday aq..thankz syg..aq x kisah kowg nak wish pukul berapa pun,asal kowg dah ingat besday aq,ad dah hepy gler dh..petang tadi,kuar g bandar ngn moto ramai2..makan kfc!sambut besday la konon..hahaha..thankz guyz..syg kowg..then,aq drop kt secret recipe kjp..beli kek untuk sambut ngn family plk..hepy sgt2..
cuma,aq nak selitkan di sini,brday tahun ni sangat2 berbeza berbanding tahun2 lepas..tapi aq tetap bersyukur masih dipanjangkan umur..
oke la..sambung dengan entri seterusnya..ucapan sempena besday gurl ye..haha..xlarat nak tulis panjang2..hehehe..n setiap kenangan bufday aq,ada gambar2..6t aq upload ye,boleh la kowg tengok sendiri bertapa aq rasa dihargai dan disayangi..okey,kita jumpa di entry yang lain..salam sayang,salam ceria..

Friday, 6 July 2012

segmen : header free by syifa

Assalamualaikum.

jom join ramai2 segmen dari Adik Syifa yew..hehehe..tarikh tamat pada 9 julai 2012..4 hari je ni tau..
jadi,ni maklumat2 yang dikehendaki...
Ayat di header:story about a teenage girl
warna tulisan:pink & purple
link doodle:http://2.bp.blogspot.com/-xfxl1r0o_L0/T_axtUzFOZI/AAAAAAAAA70/UHjMlj0IGoE/s320/fat.png
link blog:http://realitihidupsaya.blogspot.com/
sticker tambahan:tiada
jenis font:font A
ok,thats all dear..peace..:P
p/s:doakan segala urusanku dipermudahkan dan berjalan dengan lancar..

KEBAHAGIAAN UNTUK ESOK...:)DOAKAN

Assalamualaikum...
bila duduk sorang2,aku selalu teringatkan benda yang dah lepas.ada suka,ada duka..tadi buka FB,sedih kot baca.ada la member ni,dah nak fly ke us...sama umur je ngn aku.macam2 dia ctew..aq jeles giler tengok spe2 yang dapat g overseas..tapi,pada masa yang sama,aq tumpang gembira ada jgk member2 aq dapat g overseas...congrats dear..
aq berharap sangat dapat fly sama2 dengan yang lain.tapi aq x boleh.Ya Allah,aku menyesal dengan kealpaanku.tapi aq bersyukur masih dikurniakan peluang berbanding yang tiada.mungkin sedikit kesilapanku,telah mengajarku seribu makna.mungkin juga dengan kegagalan semalam,aq lebih bersemangat,mungkin dengan kegagalan semalam juga membuatku lebih matang.
aq tak ingin toleh ke belakang,tapi sesekali aq dihimpit dengan kekecewaan semalam.
aq dah nekad.kesilapan semalam,jadikan pengajaran.mungkin,aq x dapat nak fly buat masa ni,tapi aq akan pastikan degree aku kat sana.insyaAllah..doa-doakan yew..bukan aku terlalu taksub dengan dunia luar,tapi itulah yang menjadi salah satu pendorong untuk aku belajar dengan lebih gigih.berusaha untuk menjadi yang terbaik antara yang terbaik.bersaing dengan orang yang lebih pandai dari kita kadang-kala lebih mencabar.doakan aku agar aku dapat sambung medic di negara luar.doakan agar aku dapat capai cita2 yang ku tanam selama ini.doakan segala urusanku berjalan dengan lancar.dan doakan agar aku menjadi anak yang solehah..Amin..
Bukan bermakna aku terlalu terkejar2 dengan negara luar,cuma jika diberi peluang dan kesempatan,akan ku gunakan sebaik mungkin.berada di negara sendiri jauh bezanya dengan negara luar.aq selalu baca blog abang2 n kakaq2 yang sedang belajar kat overseas,dan aku rasa pengalaman pasti jauh berbeza.aq berdoa agar peluang itu masih ada buatku walaupun bukan sekarang.mungkin tahun2 hadapan..insyaAllah..
aq pernah jatuh,aq pun pernah tersungkur.aq jgk dah pernah kecewakan harapan ibu dan ayah,cikgu2..semua tu kisah duka aku,tapi pembakar semangat aku.guyz,doakan aku yew,semoha aq dapat merasai kebahagiaan yang tak pernah aq rasa sebelum ni.semoga aku dapat bahagiakan parents aq.aq tau,orang tua kita xnak pun benda lain,cukuplah tengok anak yang mereka didik selama ni menjadi insan yang berjaya dunia dan akhirat..insyaAllah..

Tuesday, 3 July 2012

SOMETIME I MISS U BRO...:(

Assalamualaikum..
lagi 2 minggu aku nak fly..bal,aq nak sangat2 jumpa kau..syez,aq rindu kau sngat2 bro..4 bulan tak jumpa kau,aq rindu..bila kau hantar msg cakap rindu aku,rindu kenangan2 hostel kita,terharu giler aq kau pun rindu aku.nak nangis weh lau aq pergi tak sempat nak jumpa kau.
kau tau tak,aq pernah terasa dengan kau sebab kau x layan aku.uhukhuk..syez,aku pernah terfikir nak jauhkan diri aku dari kau dan biarkan kau bebas dengan ehem2..tapi tak boleh.kalau aq tak layan kau,mesti budaq kelas akan tanya kenapa?gaduh ke?kahkahkah..
bro,aq rindu kau la.lama giler x tengok muke kau,x gaduh ngan kau.aq rindu kenangan kita.x caye la plk,dah besar kan kita.masing2 dah ada haluan.nak nangis tinggalkan zaman sekolah!adik2,lau kowg masih sekolah,belajar rajin2 tau.nanti boleh masuk U sama2 ngn partner kowg..hahaha..sweet kan?so,good luck ye smua..ingat tau,belajar rajin2,masuk U pun sama2...hehehe
Iqbal,aq kenal dia 5 tahun lebih.aq sayang dia macam aku sayang abang 2 aku..sebab dia cool,walaupun kadang2 dia pernah marah aku.syez,aq pernah gaduh ngn dia smpai seminggu kteorg x tegur..hahaha..aku sedih bile dia x datang sekolah,sakit ke apa.ada la tahun lepas,aq x dtg sklh 3 hari sebab demam.tup tup,masuk kelas,aq dapat tau yang dia nak tukar kelas!sedih kot sebab dia x bgtau aq papew pn..aq sedih la lepas ni dah xde la kawan nak men bola sama2..haha..
aku akn hepy bila kau ingat besday aku..kau wish pun  xpe la asal kau ingat.aq hepy ble kau share something dengan aku.aku rasa mcm boleh dipercayai..n aq bahagia bila kau panggil aq dengan nama aku sendiri!bukan dengan nama2 yang kau slalu panggil tu..nampak sweet gtu..hahaha
papew pn beb,aq doakan kau berjaya dunia dan akhirat..semoga persahabatn kita kekal buat selamanya.akhir kata,aq sayang kau bro walaupun kadang2 aq benci kau.syez,aq sayang kau..

Monday, 2 July 2012

MY LIFE..:p

Assalamualaikum...
first of all,its about anatomy..pray for me to understand this chapter easily..and also physiology and behavior science!!!i had to review all about it for my first year..hahaha,cool kan?sangat2 cool..wtlex..Actually bukan chapter ni jer,ada la dalam 9 subjek lagi,but i think this is a few of killer subject that can kill me if i just take it easy..kahkahkah..normal kan belajar BIO n kowang akan rasa bahagia,bahagia kalau kowg enjoy dengan subjek ni..Trust me..:)
10 hari lagi nak tinggalkan terengganu..syez,xnak!!!selama ni aku ingat perak dekat..ok,salah 100%!8 jam!hahaha,cun tak???dah nampak kat sini aku dah x boleh nak balik rumah 2 minggu skali macam aku buat masa form 5..sebulan skali?tu pun nasib baik..aq akan rindukan suasana kat sini.haha..dah2..b strong!kan dah pandai berdikari..eh2,tadi ada mamat ni cakap aku fikir tak matang!syez,terasa gile weh..orang cakap aku x matang..say no!u dont know,so shut up..ok,tq..
3 bulan aku kat KL mengajar aku banyak perkara.aku yang dulu malas gile nak masak2,tapi kt KL aq kena masak,kalau tak..lapar.ye,aq dah pandai masak..hahaha,give me five dear!chill bro!semua kerja aku buat sendiri,rumah tu macam rumah aku walaupun kenyataannya tu rumah abang aku dan isterinya..hahaha..
and now,always remember all about you..just take care of yourself and be a good boy yeah...i hope,everything will be fine one day..
p/s:doakan semua urusanku berjalan dengan lancar ye..:P..salam sayang..

IN THE END...:P

Assalamualaikum...
bila girls cakap sal bola..macam2 ada,tapi sejujurnya aku tak suka bila dia tak tau pasal bola,tapi buat2 tau ...sebab baru2 ni kita dah ada salah seorang girl ni,duk post kat wall tntg game spain vs portugal dan akhirnya disebabkan kurang pengetahuan tentang apa yang dia post,masak la kena serang dengan warga2 facebook,tak kira laki ke perempuan.tak percaya?kalau kowg ikut perkembangan semasa,mesti ada yang tau..bayangan friends dri x sampai 1K,naik mendadak sampai 4699 dalam masa 4 hari..gempak kan?hahaha..ok,xnak mention nama sape2,lau kowg tau,diam2 sudah la yew..hehehe..ok,abaikan tentang ni..
semalam,mesti rumah kowg gempak kan?mesti kedai mamak riuh kan?mesti dataran2 kat daerah kowg meriah kan?hanya kerana euro dan euro..4 tahun sekali..mungkin ramai yang layan bola ni tak kira umur..hahaha


Debat antara italy vs Spain..syez,x sangka aq spain boleh menang,lagi2 dengan pesta gol 4-0..ikut rekod,memang lebih pada itali..tapi,aq xnak ulas panjang2,tapi yang penting sekarang ni,sangat2 puas hati spain menang..pengubat kecewa aq bila tengok england tewas penalti dengan itali..aiiyyaa..maknanya,habis euro,so lepsa ni aq x perlu lah nak stay up malam depan tv,lepas ni stay up malam2 depan buku la plk yew..hahaha..papew pun,buat member2 aku semua,chaiyok2!cerita euro kita dah habis..espesially wak susi,Apih dan Iqbal..sayang kowg weh!aq x tau kat U nanti,dapat ke tak kawan yang sama gile cam kowg semua..at least,aq dapat jadikan euro 2012 kenangan aq di kemaman sebelum aq merantau di perak.sekian..:)

Sunday, 1 July 2012

"Segmen : Up Followers Bulan June-Julai"

Assalamualaikum..
Ha,segmen ni Sis Nabila Medan yang anjurkan..so,jom ramai2 kita join..tertarik sangat2 tau segmen ni sebab tarikh tutupnya 7/7 n pada tarikh tu jgkla hari lahir saya..hihihihhi...peace sekli..:P