Saturday, 10 March 2012

SERIBU KATA SAYANG~

Assalamualaikum dan salam sayangs!
terima kasih,terima kasih n thankz my dear frenz!awak buat saya sedar,masih ada insan yang ambk berat tentang diri ini..tapi sayang,saya x boleh nak harapkan awak terlebih2..nanti akan ada insan yang terasa dengan kita..sory...but,your words,your support,make me realised,that someone like you always with me...saya nak ikut jejak awak..study kt sne...doakan saya ea...insyaAllah,lau ada rezeki..
UMUR?KEMATANGAN?awak2,rasa2 saya ni dah mature ke x?tapi saya rasa saya dah mature,macam kawan2 saya..tapi,xtau nak cakap ape..saya serahkan semuanya pada masa,putaran hidup saya..saya x pandai nak bergaya macam kawan2 saya(high heel,dress,n so on..bagi saya,tersangat2 rimas n x selesa,cukup sekadar sesuatu yang sempoi),saya x suka make up banyak2(eye shadow,lipstick,maskara n so on.ckup sekadar sunblock,baby powder n lip balm..syez,x suke..natural lagi comel n x perlu nak sental muka kuat2 nak cuci..haha),saya x suka lilit2 tudung(like shawl,pashmina n yang seangkatannya..yup,pakai tudung bawal lagi selesa drpd kne lilit sne sni..n still nampak ayu..haha),saya x suka bwk handbag (eh,awak  x nampak cm skema sangat ke kne bwk hand bag?erk,sory to say..not my taste la...lau ble dh kerja t,myb ok la kot)...
ANNOYING?if i see someone like that,firstly,i'll kick you..hahaha..skali jmpe,sokay..saya terima..2 kali awak ada depan saya,say good bye dear..tolong jangan buat2 gedix depan saya...awak x rimas,tp saya yang rimas..sory..tapi,kadang2,awak gedik,nampak comel..ye ke?plastik sangat..bagi orang lain,bagi saya..sory sayangs..dont do something like crazy to attract someone...
KECANTIKAN..awak comel?awak kiut?awak smart?awak handsome?syabas...tapi sayang,kalau kecantikan awak tu,awak sia-siakan..ramai orang cakap,prempuan cantik senang nak maju..betul ke?maju?awak cantik?tapi sayang sekali awak salah guna..jangan jadi seorang yang cantik,tapi kurang pengetahuan..seriously,perempuan lebih senang ditipu berbanding lelaki n lelaki,memang kowg lebih pandai daripada perempuan...Tahniah!Cantik luar dan dalam biarlah seimbang,namun semua yang ada tidak sempurna..so,take your time to think..:)
MATLAMAT..kadang2,x semua yang diimpikan akan menjadi kenyataan..semuanya telah ditentukan..kadang2,diri ini cepat berputus asa.lemah sangatkah keyakinan yang ada ini..berfikir sejenak..dengan tercapainya matlamat,pasti diri ini akan puas..pasti ia hadiah yang terbaik buat insan2 sekeliling..saat2 manis untuk dikenang..nak tanak matlamat setinggi bintang,tapi takut andai tak mampu nak gapai...hanya mampu berserah padaNya..insyaAllah,semuanya telah diatur dengan baik hendaknya...:)
SPM..semuanya dalam kenangan..hanya beberapa hari,semuanya akan berubah..saya bosan,semua status,semua update blog n semuanya tentang ini dan ini...orang tanya,"x takut ke?x berdebr ke?"saya cakap x..hanya mampu senyum,senyum,n senyum...terima kasih..walaupun,dalam hati,x siapa yang tau..saya x dapat nak luahkan,kerana ia kagi mengganggu fikiran...hanya padaMu ku serahkan..
p.s:meninggu sinar buat hari esok..:)

3 comments:

Fable said...

Saya setuju ngan awak..kita mestilah seimbang luar dan dalam...dan taak pernah jemu dengan apa yang ALLAH bagi...follow me back =)

Aku, Dia Kamu said...

Betul..sy setuju sgt2 ttg wanita tu.. miss choki2...klu bijak tp x cantik its ok... tp klu kurang ilmu tp cantik..hurmm...tp klu x cantik kurang ilmu..susah... and second thing.. hehe..result? syabas krna anda mampu tersenyum! hehe.

MiSz ChOkI2 said...

fable:hahaha,yes,correct....btw,
thankz yew..may God bless us...:P
Aku,Dia Kamu:hahahaha..mcm2 ade la...smuanya x perfect n kte sndri y kne ubah diri sndri ke arh y lbih baik...haha..tq dear,sy msih mmpu tersenyum dalam kegelisahan...hak3...