Friday, 6 July 2012

KEBAHAGIAAN UNTUK ESOK...:)DOAKAN

Assalamualaikum...
bila duduk sorang2,aku selalu teringatkan benda yang dah lepas.ada suka,ada duka..tadi buka FB,sedih kot baca.ada la member ni,dah nak fly ke us...sama umur je ngn aku.macam2 dia ctew..aq jeles giler tengok spe2 yang dapat g overseas..tapi,pada masa yang sama,aq tumpang gembira ada jgk member2 aq dapat g overseas...congrats dear..
aq berharap sangat dapat fly sama2 dengan yang lain.tapi aq x boleh.Ya Allah,aku menyesal dengan kealpaanku.tapi aq bersyukur masih dikurniakan peluang berbanding yang tiada.mungkin sedikit kesilapanku,telah mengajarku seribu makna.mungkin juga dengan kegagalan semalam,aq lebih bersemangat,mungkin dengan kegagalan semalam juga membuatku lebih matang.
aq tak ingin toleh ke belakang,tapi sesekali aq dihimpit dengan kekecewaan semalam.
aq dah nekad.kesilapan semalam,jadikan pengajaran.mungkin,aq x dapat nak fly buat masa ni,tapi aq akan pastikan degree aku kat sana.insyaAllah..doa-doakan yew..bukan aku terlalu taksub dengan dunia luar,tapi itulah yang menjadi salah satu pendorong untuk aku belajar dengan lebih gigih.berusaha untuk menjadi yang terbaik antara yang terbaik.bersaing dengan orang yang lebih pandai dari kita kadang-kala lebih mencabar.doakan aku agar aku dapat sambung medic di negara luar.doakan agar aku dapat capai cita2 yang ku tanam selama ini.doakan segala urusanku berjalan dengan lancar.dan doakan agar aku menjadi anak yang solehah..Amin..
Bukan bermakna aku terlalu terkejar2 dengan negara luar,cuma jika diberi peluang dan kesempatan,akan ku gunakan sebaik mungkin.berada di negara sendiri jauh bezanya dengan negara luar.aq selalu baca blog abang2 n kakaq2 yang sedang belajar kat overseas,dan aku rasa pengalaman pasti jauh berbeza.aq berdoa agar peluang itu masih ada buatku walaupun bukan sekarang.mungkin tahun2 hadapan..insyaAllah..
aq pernah jatuh,aq pun pernah tersungkur.aq jgk dah pernah kecewakan harapan ibu dan ayah,cikgu2..semua tu kisah duka aku,tapi pembakar semangat aku.guyz,doakan aku yew,semoha aq dapat merasai kebahagiaan yang tak pernah aq rasa sebelum ni.semoga aku dapat bahagiakan parents aq.aq tau,orang tua kita xnak pun benda lain,cukuplah tengok anak yang mereka didik selama ni menjadi insan yang berjaya dunia dan akhirat..insyaAllah..

1 comments:

Kesuma Angsana said...

apapun hidup kena diteruskan dengan sebaiknye ... doakan yag terbaik yek!